Viceprimarul Cristian Stan va coordona proiectele europene ale municipiului Târgoviște! PRIORITĂȚI

cristian stan

Se întâmplă ca războiul declanșat pe modul de implementare a PIDU-urilor în municipiul Târgoviște să determine mișcări pe care nu le anticipam. Astfel, viceprimarul PSD al municipiului, Cristian Stan, a primit delegarea atribuțiilor ce decurg din calitatea de beneficiar pe proiectele cu finanțare europeană nerambursabilă. „Cadoul” i-a fost pasat de primarul interimar, Ciprian Prisăcaru, fără ca cei doi să se fi pus de acord înaintea gestului:

Începând de astăzi, tot ceea ce înseamnă proiect european la nivelul Primăriei Târgoviște este în coordonarea mea. Am primit o dispoziție din partea domnului viceprimar cu atribuții de primar, Prisăcaru Ciprian. Cred că e pentru prima dată când un viceprimar coordonează cam tot ceea ce înseamnă direcție tehnică și proiecte cu finanțare nerambursabilă.

Din punctul meu de vedere, ar exista, așa, un dezechilibru la nivelul Primăriei Târgoviște, ca și atribuții. Dar, mă rog, asta e o chestiune pe care o vom regla într-o discuție ulterioară, care va avea loc duminică, la nivelul Primăriei, cu toți cei interesați.

A fost așa, o informare lapidară. Nu a existat, dacă vreți, un acord de voințe în sensul ăsta. Hai, să spunem că e o chestiune dificilă și că unii sunt mai ocupați. N-am niciun fel de problemă cu chestiunea asta. Dar trebuie să echilibrăm puțin atribuțiunile pe care le avem. Toată lumea să intre la treabă, nu numai unii să stea în conferințe de presă și la ceremonii, și alții să lucreze.

Cum ar veni, adică, Stan reclamă (în termeni calmi) distribuția de sarcini și responsabilități, în condițiile în care municipiul Târgoviște n-are doar viceprimar, ci și primar și administrator public. Ori împărțire corectă a muncii în familie e asta?

Până să se clarifice ei între ei, lucru care se va-ntâmpla duminică, Cristian Stan și-a asumat noile atribuții și și-a fixat câteva priorități:

Principalul meu obiectiv va fi realizarea lucrărilor în condiții de calitate și la termenele contractuale. Nu voi accepta niciun fel de rabat de la ceea ce înseamnă calitate și de la ceea ce înseamnă respectarea obligațiilor asumate de către constructori, executanți, proiectanți, consultanți și așa mai departe. Știu că este o misiune destul de dificilă; probabil și asta a determinat, pe undeva, cedarea acestor atribuțiuni. Dar asta nu înseamnă că nu va fi dusă la capăt în condiții bune. Cel puțin, eu voi face toate eforturile.

O să schimbăm puțin modalitatea de comunicare pe ceea ce înseamnă implementare proiecte cu fonduri europene, în sensul că, de acum înainte, vreau ca opinia publică să fie informată exact cu privire la stadiul de derulare, la cauzele pentru care sunt întârziate anumite proiecte, la dificultățile care există pe teren, ș.a.m.d.

O să am în fiecare zi întâlniri cu cei din echipa de implementare, cu constructorii, cu executanții, cu proiectanții, consultanții, cu toți cei interesați, astfel încât municipiul Târgoviște să nu mai sufere atât de mult din cauza acestor lucrări și locuitorii municipiului Târgoviște să simtă că trăiesc într-un municipiu-reședință de județ dintr-o țară membră a Uniunii Europene.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.