Vizita delegației CJ Dâmbovița în provinciile Guangxi și Shaanxi din China (detalii)

china

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole au efectuat o vizită oficială în provinciile Guangxi și Shaanxi (Republica Populară Chineză), în perioada 9 – 20 septembrie 2017, onorând astfel invitația oficialităților chineze de a participa la evenimentul „China – ASEAN Expo”, una dintre cele mai importante expoziții internaționale, organizată în vederea optimizării cooperării bilaterale în varii domenii de interes ale pieței serviciilor, investițiilor și dezvoltării relațiilor economice.

Bucurându-se de participarea a numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri din mai multe state, dar și de prezența reprezentanților autorităților regionale și centrale chineze, expoziția s-a desfășurat la Nanning, capitala Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, provincie cu care județul Dâmbovița a semnat o înțelegere de cooperare încă din anul 2016.

Cu acest prilej, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost primită la Nanning și a purtat discuții privind dezvoltarea colaborării dintre cele două părți cu domnii Chen Wu – guvernatorul Provinciei Guangxi Zhuang, și Yang Daoxi – vicepreşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular din Guangxi. La întâlnire au participat și alți reprezentanți ai conducerii și departamentului de relații externe al Congresului Popular din Guangxi. Au fost abordate în acest sens subiecte din domeniile cultural, științific, educațional, turistic și, nu în ultimul rând, cel economic, delegația dâmbovițeană obținând promisiunea, pentru următoarea ediție a evenimentului „China – ASEAN Expo”, a două standuri de prezentare gratuite pentru agenții economici din județul Dâmbovița.

Referitor la întărirea relațiilor bilaterale de cooperare, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au fost primiți și au purtat discuții și cu oficialitățile din Guilin, oraș din provincia Guangxi, dar și cu oficialitățile din Shaanxi – interesate de posibilitatea realizării, de către antreprenori chinezi, a unor investiții în zona montană a județului Dâmbovița.

Acestea vizează infrastructura rutieră și industria de servicii, zona de interes fiind Moroeni – Padina – Peștera.  În acest sens, autoritățile din Shaanxi și-au exprimat dorința de a efectua o vizită de lucru în județul Dâmbovița, în viitorul apropiat. La nivel educațional, se urmărește încheierea unor parteneriate privind schimburile de experiență între Universitatea Valahia Târgoviște și universități din Guilin.

La discuțiile purtate cu membrii delegației române, orașul Guilin a fost reprezentat de domnii Ban Songtao, secretar adjunct al Comitetului Municipal din Guilin, și Lan Yan, viceprimar al Guvernului Popular din Guilin, iar din partea provinciei Shaanxi au participat domnii Li Mingyuan, primarul Guvernului Popular Municipal din Weinan, și Yao Hongjuan, director general al Biroului de Afaceri Externe din cadrul Guvernului Popular din Shaanxi, alături de alți reprezentanți din cadrul departamentelor de specialitate în domeniile economic, investițional, comunicare.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, este încrezător de faptul că dezvoltarea relațiilor dintre cele două regiuni poate fi consolidată, în viitor, în domeniile mai-sus amintite.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.