Contract semnat pentru construcția viitorului mall din Târgoviște (detalii: perioadă estimată, locuri de muncă, valoarea investiției)

mall targoviste

Consiliul Județean Dâmbovița face un pas important în sensul concretizării unei dorințe mai vechi – realizarea unui mall în municipiul Târgoviște. Astăzi, în Sala Unirii, a fost semnat contractul privind constituirea dreptului de superficie asupra terenului destinat construirii mall-ului din zona UM Gară.

Câștigătorul licitației publice pentru constituirea dreptului de superficie este P.K. Grizlly SRL, de altfel singurul ofertant. Societatea este membră a grupului de firme Prime Kapital, cu experiență în domeniul dezvoltării acestui timp de investiții (centre comerciale), având, deja, 5 proiecte internaționale (2 în Bulgaria, 2 în Slovenia, 1 în Polonia). În România a inițiat astfel de investiții la București, Ploiești, Iași, Roman, Baia Mare, Slobozia, Focșani.

Potrivit ofertei economico-financiare a firmei câștigătoare, aceasta se angajează să creeze 828 de locuri de muncă în faza de construire a mall-ului și 1.127 când centrul comercial va deveni funcțional.

Perioada de execuție este de 2 ani, dar atât autoritățile județene, cât și dezvoltatorii spun că, din experiența celorlalte proiecte derulate, această perioadă va fi mai scurtă. Asta înseamnă că este foarte posibil ca în prima jumătate a anului 2019 municipiul Târgoviște să aibă mall, alăturându-se marile centre urbane. Bugetul estimat pentru realizarea investiției este de 227 milioane lei (fără TVA).

Societatea care a câștigat licitația va plăti Consiliului Județean suma de 477.866 lei anual, sumă mai mare cu aproximativ 26% decât pragul de pornire a licitației – 355.200 lei.

La momentul semnării contractului au fost prezenți președintele Consiliului Județean – Alexandru Oprea, Martin Slabbert – partener coordonator în cadrul grupului Prime Kapital, Mihai Vasilescu – partener și împuternicit să semneze contractul de astăzi, prefectul Antonel Jîjie, vicepreședintele CJD – Alin Manole, parlamentarii Carmen Holban, Oana Vlăducă și Claudia Gilia, directori din cadrul Consiliului Județean.

Alexandru Oprea: Cred că 17 noiembrie va însemna o dată de referință și pentru noi, ca județ, dar și pentru investitori. (…) A fost o muncă începută în urmă cu mai bine de 3 ani de zile de fostul președinte al Consiliului Județean căruia îi mulțumesc pentru faptul că a avut această viziune și a inițiat aceste demersuri, demersuri continuate de actuala echipă de la CJD. (…) Suntem singurul județ – vă pot confirma cei de la Prime Kapital – care nu a vândut terenul, ci am insistat să acordăm un drept de superficie.

Mihai Vasilescu: Suntem onorați să fim parte a unui proiect de regenerare urbană în acest oraș. A fost mult de muncă până am ajuns la acest moment, dar greul de-acum începe. Echipa noastră e pregătită să demareze lucrările aferente obținerii autorizației de construcție și, de asemenea, în momentul în care ea va fi obținută, să demarăm efectiv lucrările de construcție. Așteptăm cu nerăbdare moementul când acest lcuru se va întâmpla și așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim momentul deschiderii centrului comercial.

Potrivit președintelui CJD, autorizația de construcție ar putea fi eliberată în cel mult 60 de zile.

Onoare muncii!

mall (1) mall (2) mall (3) mall (4)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.