Kovesi, revocată! Primele declarații ale lui Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Senatului și al PSD

adrian tutuianu (6)

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Decizia vine foarte târziu, în a 34-a zi după ce judecătorii constituționali au hotărât în acest sens.

Pe subiect, vicepreședintele Senatului și președinte al PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a declarat pentru politica-broastei:

Eu cred că este o victorie obținută cu mare întârziere de sistemul democratic din România. Președintele Iohannis avea obligația să procedeze la revocarea doamnei Kovesi imediat ce decizia CCR a fost publicată în Monitorul Oficial al României. Discuția asta cu termenul de 30 de zile este una care nu are niciun fel de suport constituțional, legal. A fost o amânare nejustificată și o decizie luată acum, probabil, la presiuni interne și externe pe care nu le putem stabili astăzi. Va trebui să treacă ceva timp pentru a ne lămuri care au fost toate resorturile care au determinat această decizie a președintelui.

Adrian Țuțuianu crede că și unitatea partidelor din majoritatea parlamentară (PSD și ALDE) pe subiectul suspendării președintelui în cazul refuzului acestuia de a respecta decizia CCR a determinat gestul acestuia:

Este și aceasta o explicație, pentru că sunt convins că mulți din jurul președintelui, și din țară, și din străinătate, i-au atras atenția, probabil, asupra consecințelor pe care le-ar produce pentru țară o decizie de suspendare și, apoi, un referendum de demitere. Probabil că toate lucrurile acestea, puse cap la cap, au determinat decizia de astăzi.

Repet, este o victorie întârziată a unui sistem democratic care, iată, la aproape 30 de ani de la revoluție, nu s-a maturizat. Pentru că, dacă aveam un sistem democratic matur, n-am fi asistat la tensiunea extraordinară din societatea românească, generată și de nerespectarea acestei decizii CCR, dar și de blocarea permanentă a guvernării prin atacul, la aceeași Curte Constituțională, nu doar a legilor justiției, ci și a altor acte normative importante pentru dezvoltarea economică pe termen mediu și lung. Și aduc în atenție Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare sau cele două acte normative care priveau sprijin pentru producătorii agricoli din sectorul de porcine și avicol.

Vicepreședintele Senatului mai spune că decizia lui Klaus Iohannis, amânată fără motiv atâta timp, ține și de calculele politice personale ale președintelui:

Evident că a avut interesul să țină cât mai aproape și să-și potențeze acea parte din electorat foarte agresivă și foarte determinată în a susține, împotriva oricăror evidențe, menținerea într-o funcție publică a unei persoane care e revocată de instanța constituțională supremă în stat. Dar eu cred că acestea sunt câștiguri pe termen scurt. Până la urmă, important e să nu personalizăm instituțiile și să nu luăm decizii politice majore în raport de atitudinea față de o persoană sau alta.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. moshu49 says:

    sînt sătul pînă peste cap de demokratura pesedistă, derivată din cea fesenistă
    se vede de pe lună îngenuncherea Justiției de către PSDragnea (ALDE nu se pune că-i un limax) cu sprijinul avocaților lobbyisti
    a propos, de la declararea constituționalității referendumului pentru parlamentul unicameral al celor 300 cîte zile au trecut?
    cît despre ” tensiunea extraordinară din societatea românească”, află că se va amplifica pînă veți pricepe cum e cu democrația și statul de drept (nu cel pentru care Dragnea hăcuia porcul!)

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.