Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, vizită de lucru la Târgoviște (foto + declarații)

ministrul pentru mediul de afaceri radu oprea (4)

Ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan – Radu Oprea a efectuat astăzi, 26 aprilie, o vizită de lucru la Târgoviște, răspunzând invitației senatorului Adrian Țuțuianu. Programul vizitei a cuprins întâlniri și discuții la 2 societăți comerciale din Târgoviște, urmate de o întâlnire cu oameni de afaceri și beneficiari ai Programului Start–up Nation și o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Dâmbovița.

Concluziile vizitei au fost prezentate de senatorul Adrian Țuțuianu și ministrul Radu Oprea.

Adrian Țuțuianu: Am mers la 2 firme care au obținut finanțare prin Start-Up Nation și am văzut la fața locului că programul funcționează, iar oamenii și-au achiziționat utilajele necesare. Am avut o întâlnire la care au participat, pe lângă parlamentarii prezenți aici, conducerea Consiliului Județean, dna subprefect, reprezentanți ai firmelor care s-au înscris în programul Start-Up Nation, reprezentanți ai sistemului bancar, care au finanțat sau co-finanțat aceste proiecte, consultanți și reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița. A fost o discuție foarte utilă, pentru că, pe de o parte, s-au discutat aspecte ce trebuie corectate în modul cum a funcționat programul, iar, pe de altă parte, dl ministru a avut ocazia să-i informeze pe participanți despre viitorul programului. Și eu am avut ocazia să prezint care sunt principalele proiecte de infrastructură pe care le derulăm în perioada următoare în județul Dâmbovița.

Radu Oprea: Caracterizez discuția pe care am avut-o ca fiind extrem de utilă. Întrebările puse au fost foarte importante pentru noi. Reușim să învățăm foarte mult de la cei care au accesat Start-Up Nation 2017 și nu numai, pentru că ministerul gestionează și coordonează și alte programe. (…) În Dâmbovița, pe Start-Up Nation 2017, sunt 162 de proiecte depuse; plătite, deja – 38 (cel mai mare număr de proiecte plătite din regiunea Sud-Muntenia – n.r.).

Important este că, la nivel național, din 8.444 de proiecte, astăzi sunt plătite 1.270. Iar săptămâna trecută s-a întâmplat un lucru important și inedit pentru abordarea relației dintre stat și mediul de afaceri: toți cei care, până astăzi, încă nu au depus cererea de plată pentru Start-Up Națion 2017 au fost sunați personal de către cei din agențiile regionale pentru a-i consilia și înruma, astfel încât să depună cererile de plată cât mai repede pentru că banii, finanțarea îi așteaptă. Acesta este mesajul principal pe care vreau să-l transmit celor care au aplicat în Start-Up Nation 2017, de a urgenta, de a grăbi procedurile, de a merge cu încredere către băncile partenere și către agențiile regionale.

Spun acest lucru pentru că suntem în pregătirea Start-Up Nation 2018. Am învățat foarte mult din primul an de desfășurare. Rezultatele sunt foarte bune – avem peste 21.000 de locuri de muncă create, dintre care 16.000 tineri absolvenți și șomeri. Lucurl acesta este iarăși important, pentru că arată că Start-Up Nation acționează acolo unde ne-am propus. (…) În 2018 venim cu clarificare, simplificare, transparentizare și uniformizarea deciziei prin ghiduri.

Onoare muncii!

ministrul pentru mediul de afaceri radu oprea (1) ministrul pentru mediul de afaceri radu oprea (2) ministrul pentru mediul de afaceri radu oprea (3) ministrul pentru mediul de afaceri radu oprea (5)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.