Protocol de colaborare Primăria Târgoviște – Camera de Comerț / declarații Cristian Stan și Valentin Calcan

După alegerea unei noi conduceri la nivelul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița (președinte este omul de afaceri Valentin Calcan), instituția începe să devină vizibilă și să-și îndeplinească rolul de drept în cadrul comunității de afaceri.

Un prim pas este semnarea, astăzi, a unui protocol de colaborare cu Primăria municipiului Târgoviște. Declarații din partea semnatarilor, primarul Cristian Stan și președintele Valentin Calcan.

Cristian Stan:

Din păcate, Camera de Comerț nu a jucat, până acum, rolul pe care trebuia să-l joace în cadrul comunității. Am convingerea că lucrurile se vor schimba de acum înainte și un prim pas important îl facem astăzi, anume semnarea unui protocol de colaborare între Camera de Comerț, Industrie și Agricultură și Primăria Târgoviște.

Acest protocol de colaborare vizează interesul comun, anume îmbunătățirea mediului de afaceri local, promovarea comunității de afaceri din municipiul Târgoviște și atragerea de investiții. Ca și elemente particulare, președintele Camerei de Comerț va avea statut de invitat permanent la ședințele Consiliului Local, la ședințele de comisii și va putea să formuleze și să susțină puncte de vedere în legătură cu proiectele de hotărâre care au impact pe ceea ce înseamnă mediul de afaceri.

Municipiul Târgoviște și Camera de Comerț vor elabora un acord de participare în comun la Târgul de Turism al României care va avea loc la jumătatea lunii noiembrie.

Ce se întâmplă astăzi este un act de normalitate într-o comunitate locală în care se urmărește cu onestitate interesul general.

Valentin Calcan:

Camera de Comerț are o nouă formulă de conducere de o săptămână. Eu cred că este o formulă dinamică și care trebuie să repună instituția acolo unde-i este locul, adică să fie un adevărat club de afaceri, un creuzet în care business-ul să poată fi promovat și apărat.

Sunt convins că toate companiile, prin reprezentanții lor, au avut și au ușa deschisă aici, la Primăria Târgoviște. Dar mai cred că, până la urmă, rolul Camerei de Comerț este de a aduna toate doleanțele mediului de afaceri și a le prezenta într-un mod organizat, iar apoi, de a le și urmări astfel încât să putem realiza cât mai multe dintre ele.

Eu sunt extrem de bucuros pentru faptul că dl primar a acceptat să încheiem acest protocol, este primul pe care-l încheie Camera de Comerț. Nu ne oprim aici, vom continua și cu alte autorități și instituții publice, totul pentru antreprenorul dâmbovițean, pentru companiile dâmbovițene, pentru investitorii din Dâmbovița. Acesta este rolul nostru, să ne putem promova afacerile și să avem un dialog corec și onest cu autoritățile locale.

Vrem să strângem absolut tot ce înseamnă mediul de afaceri dâmbovițean, din Târgoviște, din restul județului, vrem să încheiem parteneriate cu Camerele de Comer din alte județe și, în special, din județele cu care ne învecinăm, pentru că, până la urmă, business-ul nu are frontiere. Dar aș prefera ca, de exemplu, companiile din Dâmbovița să găsească parteneri mai degrabă din județul Dâmbovița și abia apoi în județele limitrofe; aș prefera să cumpărăm produse făcute în Dâmbovița și, mai apoi, eventual, din celelalte județe sau Uniunea Europeană sau mai știu de unde. Nu e un secret faptul că, de foarte multe ori, sunt firme care nici nu știu că pot fi furnizori de servicii, de bunuri la 2 pași de ele.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.