Târgoviște: Calea Luminii a însuflețit din nou orașul cu mii de lumânări! (foto)

calea luminii (14)

Pentru al 19-lea an consecutiv, municipiul Târgoviște a fost identificat, în Joia Mare, cu un eveniment de o încărcătură spirituală unică și emoționantă – Calea Luminii, drum al credinței simbolistice alcătuit din mii de lumânări.

Procesiunea a început din fața Casei Sindicatelor – unde 1.000 de lumânări au înconjurat statuia lui Mihai Viteazul, continuând în jurul Catedralei Mitropolitane și pe Bulevardul „Carol I”. IPS Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a binecuvântat momentul și pe toți participanții.

Inițiatorul evenimentului, artistul Mihai Șerbănescu, spunea acum 2 zile că gestul acesta de lumină pe care îl fac târgoviștenii de 19 ani nu are nevoie de prea multă susținere verbală, fiind mai mult un gest al tăcerii, o întâmplare frumoasă pur și simplu. Așa a fost și în această seară.

calea luminii (12) calea luminii (13) calea luminii (15) calea luminii (16) calea luminii (17) calea luminii (18) calea luminii (24)calea luminii (4)calea luminii (9)Calealuminii2018_7calea luminii (3)calea luminii (25)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.