15 contracte de finanțare prin AFM semnate, astăzi, la Consiliul Județean Dâmbovița / vezi localitățile

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, astăzi, o conferință dedicată semnării a 15 contracte de finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Evenimentul a fost prezidat de către președintele CJD – Corneliu Ștefan și președintele AFM – Laurențiu Neculaescu, fiind prezenți reprezentanții celor 14 localități beneficiare, precum și prefectul Claudia Gilia și deputatul Carmen Holban.

Cele 14 UAT-uri sunt:

  • Tâgoviște, Fieni, Ulmi, Vârfuri, Costeștii din Vale, Lucieni, Hulubești, Sălcioara, Valea Lungă – contracte privind modernizarea sistemelor de iluminat public prin achiziția și montarea de corpuri LED cu eficiență ridicată;
  • Produlești, Runcu, Gura Foii, Titu, Vulcana Pandele – eficientizarea energetică a 3 școli și 3 grădinițe (2 în Titu), prin izolarea termică a clădirilor, montarea/repararea/înlocuirea instalaţiei interioare de distribuţie a agentului termic sau a apei calde de consum; înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu unele noi cu eficienţă energetică ridicată; montarea de panouri fotovoltaice sau alte surse de producere a energiei regenerabile.

Corneliu Ștefan: 

Investițiile în școli și grădinițe sunt esențiale pentru asigurarea unei educații de calitate! La fel de importante sunt confortul și siguranța în comunitățile noastre! Mă bucur că astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, au fost semnate 15 contracte cu 14 primării dâmbovițene prin care, cu sprijinul Administrația Fondului pentru Mediu reprezentată de președintele instituției, Laurențiu Neculaescu, 6 unități de învățământ vor beneficia de lucrări de eficientizare energetică, iar 9 administrații publice locale vor moderniza sistemul de iluminat public.
Valoarea finanțării se ridică la peste 21.500.000 de lei, din care:
  • 11.500.000 de lei pentru îmbunătățirea iluminatului public;
  • 10.000.000 lei pentru eficientizare energetică.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.