3 ani de la scrisoarea semnată de Țuțuianu, Firea și Stănescu / „Nu regret nicio secundă. S-a confirmat până la ultima virgulă”

Recent, pe 19 septembrie, s-au împlinit 3 ani de zile de la momentul când a fost dată publicității scrisoarea deschisă pe care au semnat-o Adrian Țuțuianu, Gabriela Firea și Paul Stănescu, document care a tulburat puternic viața politică internă a celui mai mare partid din România și care a adus, în cele din urmă excluderea lui Țuțuianu din partid. Documentul, intitulat „Declarație privind starea Partidului Social Democrat”, vorbea de criza pe care o traversa formațiunea la aproape 2 ani de la preluarea guvernării și propunea 19 acțiuni, în frunte cu demisia lui Liviu Dragnea de la șefia PSD și a Camerei Deputaților.

La 3 ani de la acel moment, Țuțuianu spune că nu regretă demersul, având în vedere că tot conținutul scrisorii s-a adeverit ulterior:

Ce pot să spun acum este că a fost un exercițiu util pentru viață ce s-a întâmplat după acel moment, pentru că mi-a filtrat foarte bine lumea din jurul meu. S-au cernut caracterele și i-am descoperit pe mulți. Aforismul lui Titu Maiorescu, perfect valabil: „În politică nu există prieteni, există numai prieteni politici”.
Nu regret nicio secundă demersul de acum 3 ani. Mai întâi, pentru motivul de mai sus, iar apoi pentru că tot ce am scris atunci s-a confirmat până la ultima virgulă. Aveam dreptate, așadar. Cum s-au pliat și răsucit și înfășurat alții, apoi, fructificând momentul, e altă discuție.
Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.