4 străzi asfaltate la Răcari prin asociere Consiliul Județean – Consiliul Local!

racari (2)

S-a întâmplat astăzi o vizită de lucru a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița și primarului orașului Răcari pe mai multe șantiere de investiții din localitate, pentru a vedea stadiul lucrărilor, ritmul acestora și dacă ele se încadrează în termenele de finalizare agreate. Alături de președinte și primar, au stat senatorul Valentin Calcan, deputatul Ionuț Săvoiu, consilierul județean Corneliu Ștefan.

Primul obiectiv vizitat este o lucrare în asociere Consiliul Județean – Consiliul Local Răcari, pentru modernizarea a 4 străzi, 3 din Răcari (Tudor Vladimirescu, Boanga și 8 Martie) și 1 din cartierul Colacu (str. Bisericii). Proiectul adună 3,39 km, valoarea contractului de lucrări fiind de 2,3 milioane lei. Participarea fiecărei părți este egală.

Președintele CJD a declarat că, pe lângă alocarea inițială a Consiliului (500 mii lei) aprobată pentru această asociere, în 2015, e foarte posibil ca suma să fie suplimentată. Banii ar urma să vină din alte asocieri, acolo unde, din vina firmelor sau neimplicării primarilor, nu s-a cheltuit aproape nimic. Adrian Țuțuianu: De dimineață am avut o analiză pe toate asocierile din județ. Avem o situație absolut incredibilă: 13,5 milioane lei repartizați pe asocieri și doar 4,9 milioane cheltuiți. Cauza – firmele și unii dintre primari nu se ocupă pentru a ne mobiliza la aceste lucrări. În urma analizei, vedem unde și cum redistribuim banii, în așa fel încât să-i cheltuim pe toți și să facem lucrările publice angrenate.

Onoare muncii!

racari (1) racariracari (3)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.