Deputatul Ionuț Săvoiu, declarații despre semnarea proiectului de 18 milioane de euro de la Titu

foto8

A avut loc ieri, la București, evenimentul de semnare a celor șase contracte propuse de POL AUTO MUNTENIA. Am scris pe larg despre asta AICI. Momentul interesează direct județul Dâmbovița: unul dintre cele mai mari proiecte ale grupului Dacia – Renault se va dezvolta la Titu. E vorba de o investiție de 18 milioane de euro pe zona de realizare a prototipurilor, respectiv bancuri de probe pentru motoarele EURO 6.

Au fost ieri la momentul de semnare premierul Victor Ponta, trei miniștri ai Guvernului, președinții Consiliilor Județene Dâmbovița și Argeș și alții. Între ei, interesat de subiect ca parlamentar al colegiului Titu, și deputatul PSD Ionuț Săvoiu. L-am rugat să ne spună câteva vorbe. Carevasăzică:

Momentul consumat ieri la Autoritatea de Management pentru POS CCE indică limpede angajamentul ferm al Guvernului condus de Victor Ponta de a sprijini activitatea investitorilor strategici în România. Ne bucură asta, cu atât mai mult cu cât un amplu proiect de investiții privește direct județul Dâmbovița. Avem nevoie de creșterea investițiilor pentru a compensa pierderea locurilor de muncă din anii crizei.

De asemenea, proiectul vine să întărească faptul că Renault nu pleacă din România, cum se treziseră unii vorbind. Ba dimpotrivă, văd aici o decizie fermă a Grupului de a susține un sector de activitate strategic pentru companie – cercetarea și dezvoltarea în industria auto.

Mai adaug o precizare, importantă în contextul de care vorbim. Angajamentul Guvernului pentru a stimula această zonă se concretizează și prin susținerea proiectului de lărgire la 4 benzi a drumului Bâldana – Titu, aprobat prin hotărâre de guvern la finele anului trecut și bugetat în 2014. Sunt semne bune care indică o strategie corectă, apetit pentru dezvoltarea bazată pe investiții.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.