Adrian Țuțuianu, către premier și vicepremier: Funcționari din ministere pun talpă mall-ului din Târgoviște!

viorica dancila arctic (7)

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, a ridicat astăzi, în cadrul vizitei guvernamentale din județ, o problemă legată de construcția mall-ului din municipiul Târgoviște. Țuțuianu le-a transmis premierului Viorica Dăncilă și vicepremierului Paul Stănescu faptul că, la nivelul eșaloanelor 2 și 3, funcționari din Ministerul Dezvoltării și Ministerul Afacerilor Interne creează dificultăți în circuitul de promovare a proiectului și demarare a lucrărilor de construcție:

În anul 2013 am preluat de la Miniterul de Interne o suprafață de teren de 26 ha. Am primit-o cu 3 condiții: (1) să construim un centru pentru ISU – l-am construit; (2) să predăm 10 locuințe Ministerului de Interne – le-am predat. Cea de-a treia condiție este aceea de a realiza pe acest teren obiective de interes județean.

Am obținut finanțare pentru partea de infrastructură rutieră, canalizare, apă prin Ministerul Dezvoltării. Am pregătit un proiect european pentru fosta clădire – monument istoric, care a fost sediul UM. Am pregătit proiectul acesta pentru stadion și este în licitație un sediu nou pentru registrul Auto Român. Deci, avem un PUZ foarte bine definit acolo.

Am avut neplăcuta supriză ca, și de la compartimentele de lucru din Ministerul Dezvoltării, și de la Ministerul de Interne, să ni se spună că această construcție a mall-ului, de exemplu, n-ar fi un obiectiv de interes județean. Eu cred că este unul extrem de important, în condițiile în care încasăm de acolo taxe, impozite și creăm peste 1.000 de locuri de muncă. Ca întotdeauna se tot găsesc funcționari din rândul 2, din rândul 3 care pun talpă unor proiecte importante pentru comunitățile locale. Iată că aici nu cerem nimic, ci doar, pur și simplu, să promovăm proiectul de hotărâre de guvern cu trecerea din domeniul public în domeniul privat.

Onoare muncii!

mall targoviste 2

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. nu văd rezolvări favorabile dâmbovițenilor în marile investiții
    este de notorietate că Țuțuianu face parte din turma de „oi negre” a PSDragnea
    canci parale, „Little Man” (Sonny & Cher)… trist! 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.