Adrian Țuțuianu, declarații foarte dure în direcția lui Florin Popescu: plângeri penale, conflict de interese, afaceri veroase!

page

Președintele PSD Dâmbovița a lansat astăzi un atac extrem de aspru și împrăștiat pe mai multe direcții la adresa ui Florin Popescu. Iritarea lui Țuțuianu vine, pare-se, din mai multe declarații pe care fostul președinte CJD le-a făcut aseară în emisiunea „Riposta” de la Columna TV. Din fugă, decupăm 2 selecții:

  • „L-am văzut (n.a. – pe Țuțuianu) obosit în ultimul timp. Are și motive să fie obosit, scrie prea mult acolo unde se duce”
  • „Dacă ești bărbat doar printre pijamalele domnișoarelor, atunci stai acasă, măi, băiete!

Răspunsul președintelui PSD, pe fragmente:

Eu nu prea mai înțeleg dacă dl Florin Popescu, deputat redistribuit în Parlamentul României, mai are toate țiglele pe casă sau dacă, cumva, l-a apucat disperarea și a început să înjure în stânga și-n dreapta ca ultimul golan. Pentru că ăsta e comportamentul, de huligan, nu de om politic serios. Asta, probabil, pentru că s-a apucat în ultima vreme să crească porci. Și cred că cel mai bine ar fi să-i zicem, de astăzi, nu Florin Popescu, ci Lică Sămădăul.

Dacă, până astăzi, în general, l-am lăsat în pace, de astăzi înainte o să-ncerc să-i arăt în fiecare zi, nu la modul declarativ, ci cu documente și plângeri adresate instituțiilor statului, cam câte afaceri a făcut în județul Dâmbovița și cine sunt interpușii prin intermediul cărora face afaceri. Un asemenea individ nu are ce căuta în viața publică.

Îl anunț astăzi public că am să-i fac plângere penală pentru modul în care a derulat contractul de la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Să explice procurorilor DNA cum a atribuit lucrarea unei societăți, care, de fapt, era o asociație familială, adică o firmă de familie din Italia, și în ce condiții prietenul lui, Dinu Bogdan, a primit în subantrepriză majoritatea lucrărilor.

Am să-i fac plângere penală pentru modul în care a atribuit lucrările din cadrul POS I Mediu la Titu și la Găești. Să le explice dl Florin Popescu instituțiilor statului cum același Dinu Bogdan, prin firma lui, a ajuns subcontractor și cum au reușit să dispară din România 140 de miliarde de lei fără să se fi făcut vreo lucrare.

Ultimul lucru pe care vreau să i-l spun acestui individ lipsit de caracter și cu limbaj suburban, Lică Sămădăul din Târgoviște, este c-am să sesizez instituțiile statului pentru afacerile derulate prin intermediari cum sunt Matei Cristian, cel care a cumpărat cabanele de la Romsilva pentru Florin Popescu și care a cumpărat zeci, sute de hectare de pădure în zona montană înaltă a județului Dâmbovița, care este și titularul dreptului de proprietate în acte pentru pădurile care se taie masiv în cmuna Runcu. Cel care este beneficiar la aceste afaceri veroase este Florin Popescu. Am să vă aduc să vedeți câte sute de hectare a cumpărat acest om și-am să cer instituțiilor statului să stabilească dacă proveniența sumelor este licită. Din datele pe care le am eu, cel care dă banii și-l folosește pe post de intermediar este Florin Popescu. 

Am să sesizez instituțiile statului cu privire la implicarea lui Florin Popescu în construcția, pe fonduri europene, a spațiului de depozitare a fructelor de la Voinești și implicarea firmei Procor, ca și constructor, la acest obiectiv de investiții.

Astea sunt primele. Și-i spun așa dlui Lică Sămădăul: urmează altele. Va veni și vremea când va fi mai puțin protejat de instituțiile statului.

Să-i mai dau o veste bună: m-apuc să scot toate contractele de lucrări publice derulate din 2005 până în 2012 la Consiliul Județean și voi da publicității toate lucrările pe care le-a avut în subantrepriză cu sesizarea instituțiilor statului, inclusiv ANI, pentru că eu cred că este o situație de grav conflict de interese.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.