Adrian Țuțuianu (PSD): Legea prevenției, adoptată până la data de 31 martie. Scopul organului de control trebuie să fie conformarea, nu sancționarea!

 

adrian-tutuianu-9

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi despre calendarul de guvernare în sensul pregătirii și adoptării uneia dintre cele mai așteptate măsuri de către mediul economic – legea prevenției:

 90% dintre IMM-uri sunt întreprinderi cu capital românesc, iar adoptarea legii prevenţiei este de natură să sprijine capitalul românesc, să-l consolideze și să-i dea șanse egale pe piață cu marele capital.

Ce va conține această lege? În primul rând, principiul: Nicio măsură punitivă fără o acțiune premergătoare de prevenție. Deci, niciun agent economic nu va putea fi amendat dacă nu i s-a spus în prealabil ce a greșit și cum trebuie să se conformeze.

Inspectorul fiscal va stabili împreună cu agentul economic un plan de conformare la prevederile fiscale. În funcție de abaterile constatate, acest plan de conformare poate fi realizat pentru o perioadă de 3 luni sau 6 luni, iar pentru unele erori minore termenul poate fi chiar mai scurt, dar nu mai mic de 7 zile lucrătoare. 

Scopul organului de control trebuie să fie conformarea, nu sancționarea. Important este ca firma să funcționeze în continuare, să se alinieze la normele în vigoare, să susțină și să creeze locuri de muncă, să contribuie la produsul intern brut și să-și achite obligațiile către stat.

Legea nu va fi o portiță de scăpare pentru cei certați cu legea și nici nu va reprezenta un act de clemență nelimitat. Actul de prevenție nu se va aplica pentru sancțiunile privind munca la negru, pentru faptele penale sau atunci când va exista un pericol pentru constatarea situației fiscale. Contribuabilii vor beneficia de prevenție o singură dată într-o perioadă de 5 ani, pentru fiecare faptă care constituie o contravenție față de normele în vigoare.

Sperăm ca legea să fie adoptată până la 31 martie și sperăm de asemenea, ca președintele României să nu ne genereze surprize în procedura de promulgare.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.