Adrian Țuțuianu, RĂSPUNS la invitația președintelui PSD, Marcel Ciolacu

Senatorul Adrian Țuțuianu (PRO ROMÂNIA) îi răspunde astăzi, pe larg, președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, după declarația/invitația de aseară:  „Aş vrea să-i aducem înapoi pe unii dintre cei care au fost excluşi”, nominalizați fiind: Marian Neacşu, Sorin Grindeanu, Adrian Ţuţuianu.

Senatorul PRO vorbește de proiectul politic pe care l-a asumat, de o eventuală unificare a Stângii (PSD – PRO) și de imposibilitatea de a mai sta la aceeași masă cu personaje care au provocat atât excluderea sa din PSD, cât și, mai departe, eșecul electoral al formațiunii:

Îi mulțumesc dlui Ciolacu pentru faptul că ne invită pe mine, pe dl Neacșu și pe dl Grindeanu să revenim în PSD. Eu am în construcție un alt proiect, se numește PRO ROMÂNIA și nu-mi place să mă plimb prin partide. (…)

Așteptam ca dl Ciolacu să meargă mai departe și să-și ceară scuze – aștept scuze și de la foștii mei colegi din PSD Dâmbovița – pentru tot felul de afirmații pe care le-au făcut la întrunirile cu oamenii sau prin publicațiile lor locale, în care eu, Oana (Oana Vlăducă, deputat PRO – n.r.) am fost catalogați ca trădători, securiști, statul paralel, dușmanii poporului, în toate felurile. Lucrul ăsta nu l-a făcut dl Ciolacu aseară, cred era o reparație morală necesară. A făcut o minimă reparație spunând că am fost excluși pe nedrept – ce poți să mai spui când tot ce am zis în urmă cu 1 an și 3 luni de zile s-a adeverit până la virgulă?!

Al treilea lucru: nu putem sta la masă cu personaje gen Rovana Plumb, „Goe” Plumb sau Oprea „Securistul”. După cum nu putem sta la masă cu Codrin Ștefănescu, Rădulescu „Mitralieră, nu pot să stau la masă cu Manda, care m-a exclus cu 2 mâini ridicate pe sus pentru că am comentat prestația nevestei (Olguța Vasilescu – n.r.) la Ministerul Muncii și nu pot sta la masă cu un personaj ca Zetea (Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș – n.r.), care scoate scoruri de 15-20% și a avut 3 miniștri în guvernele Dragnea – Dăncilă. Cu aceleași figuri, dl Ciolacu nu va putea face reforma PSD. E nevoie de un nou leadership, e nevoie să aducă în față figuri proaspete, care pot relansa Stânga românească și pt crea o punte de legătură cu PRO ROMÂNIA.

PRO ROMÂNIA își va vedea de drumul său. Ne-am propus să avem candidați la alegerile locale și parlamentare. Vom intra în consiliile locale și județene, vom avea primari și viceprimari, iar din toamnă vom avea un grup parlamentar rezultat din alegeri. Am făcut o simulare – PRO ROMÂNIA poate să ajungă, pe un scor de 15%, undeva la 50 de parlamentari.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.