Adrian Țuțuianu, reacție după condamnarea lui Liviu Dragnea!

tutuianu-dragnea

Decizia prin care președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în urma referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu este respectată, dar, în același timp, ea provoacă anumite consecințe pe care nimeni nu știe încă să le asimileze în totalitate. Dacă se pune sub semnul întrebării un drept fundamental, acela de a alege, întreaga paradigmă a structurii unei societăți democratice se va modifica.

Personal, consider că acțiunile dlui Liviu Dragnea, în calitate de coordonator al campaniilor electorale traversate de Partidul Social Democrat, au fost perfect acordate cu litera și spiritul legilor ce reglementează procesul electoral. Motivarea politică, aceea de a mobiliza electoratul pentru a veni la vot, este un gest firesc pentru toate structurile democratice din lume. Sancțiunea acestui demers poate naște interpretări dincolo de limita actului democratic.

În același timp, plecarea lui Liviu Dragnea din structura guvernamentală este o pierdere reală. În calitate de viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea a fost unul din cei mai mari susținători ai proiectelor județului Dâmbovița, volumul lucrărilor finanțate prin OUG 28/2013 fiind an de an mai consistent și contribuind decisiv la dezvoltarea unităților administrativ teritoriale locale.

Totodată, apreciem implicarea în derularea proiectelor finanțate prin POR 2007-2014, îmbunătățirea gradului de absorbție ca urmare a simplificării mecanismului de decontare a plăților, precum și demersul de a prelua la bugetul statului anumite corecții financiare de la unitățile administrativ-teritoriale.

PSD Dâmbovița este solidar cu președintele executiv, Liviu Dragnea, apreciind că lupta sa în numele principiilor și obiectivelor noastre fundamentale trebuie să continue, indiferent de poziția pentru care domnia-sa va opta. Liviu Dragnea este un camarad adevărat și nimeni nu poate să-i conteste acest atu.

P.S: Altfel, nu pot să nu remarc lașitatea ipocrită a unor lideri PNL, care, în 2012, aplaudau, strigau și îndemnau oameni să iasă la vot împotriva lui Traian Băsescu și Vasile Blaga, iar acum se acoperă de ridicol, comportându-se ca și cum s-ar fi născut ieri dimineață.

Adrian Țuțuianu – președinte PSD Dâmbovița

 

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.