Adrian Țuțuianu, replică la Vladu pe tema Spitalului Găești: Lipsă crasă de respect față de memoria lui Dan Iacobuță!

adrian tutuianu

Președintele PSD și CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, reacționează dur la ultima acțiune de promovare a copreședintelui PNL Dâmbovița, Iulian Vladu. Liberalul a scris, pe blogul personal și pe facebook, despre recenta acreditare a Spitalului Orășenesc Găești, succes care ar purta și meritele sale.

vladu - spitalul gaesti

Țuțuianu îi amintește lui Vladu că, prin activitatea de parlamentar susținător al Guvernului Boc, a contribuit, prin vot, la desființarea Spitalului de la Titu și a altor 66 de unități din toată țara. Cât despre acreditarea Spitaluluo Găești, aceasta e consecința muncii și pasiunii foatului edil al orașului, regretatul Dan Iacobuță.

Declarația completă a lui Adrian Țuțuianu:

Constat cu mâhnire că indecența politică nu cunoaște limite la unele personaje locale. Este și cazul domnului deputat PNL/PDL Iulian Vladu, cel care încearcă, fără strop de jenă, să-și aroge merite care nu-i aparțin. Domnul Vladu se laudă cu recenta acreditare a Spitalului Orășenesc Găești și pune acest succes pe eforturile sale deosebite, demarate încă din anul 2010.

Domnul Vladu ia cuvântul pe un subiect pe care, dacă ar avea foarte puțină decență, ar tăcea pentru totdeauna. Domnul Vadu este cel care a votat desființarea Spitalului de la Titu, cel care a decis, prin votul din Parlament, desființarea altor zeci de spitale din țară, cel care mai avea puțin și condamna la aceeași soartă și Spitalul Orășenesc Găești. Să vii acum și să pozezi în salvatorul Sănătății, tu, autor al unor acte condamnate de milioane de români, e revoltător.

Cu toții ne amintim, pe această cale, de cele 67 de spitale care au fost închise în urma HG 345 din 31 martie 2011 și de care Guvernul Boc se face, astfel, responsabil. Vorbim despre 67 de spitale al căror personal sanitar se ridică la 670 de medici și 2.043 de asistenți medicali. Susținând Guvernul Boc în respectiva perioadă, așa cum, de altfel, reiese din activitatea parlamentară a dumnealui, eforturile deosebite ale domnului Vladu, demarate încă din 2010, pentru obținerea acreditării Spitalului Orășenesc Găești pălesc. Devin lipsite de valoare. Nu există. Și, repet, nu o spun eu, ci o afirmă chiar activitatea parlamentara a domnului Vladu.

Ce face Vladu e lipsă crasă de respect față de memoria celui care mi-a fost coleg și adevărat prieten, primarul Dan Iacobuță. Acreditarea Spitalului Găești ține de condițiile create acolo. Ori în dreptul acestei realizări stau, cu adevărat, munca și pasiunea lui Dan Iacobuță. S-au făcut acolo investiții majore: 2,4 milioane lei – fonduri europene prin Programul Operațional Regional și 1,9 milioane lei – fonduri din bugetul local pentru lucrări de reabilitare și igienizare a secțiilor de pediatrie, obstetrică – ginecologie, terapie intensivă,  fără de care Spitalul risca să piardă acreditarea.

Ce legătură are dl Vladu cu aceste investiții? Ce legătură are dl Vladu cu proiectele pe care le continuă acum administrația de la Găești, toate preluate de la fostul primar? Ce legătură are, în general, dl Vladu, cu proiectele care țin de dezvoltarea județului Dâmbovița? Sunt întrebări retorice.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.