Conferința Județeană Extraordinară de alegeri a PSD Dâmbovița, care va avea loc mâine, la Casa Sindicatelor, oferă câteva indicii despre ceea ce se întâmplă în interiorul organizației. Evenimentul, la care va participa și Liviu Dragnea, este destinat instaurării la șefia filalei județene a ministrului Rovana Plumb, cea care a preluat interimarul după executarea lui Adrian Țuțuianu de la sfârșitul anului trecut.
Dincolo de poza pe care dorește să o vândă publicului, aceea de familie mare și fericită, Rovana Plumb și cei din jurul ei știu că lucrurile nu stau deloc așa. Eliminarea lui Adrian Țuțuianu a lăsat în urmă găuri care nu pot fi astupate, frustrări, nemulțumiri, dorințe de răzbunare și, mai presus de orice, a lăsat liber scaunul autorității pe care nimeni nu o contesta. Astăzi, PSD Dâmbovița (repet, în spatele pozei de la tarabă) se mișcă între 3-4 zone de putere și influență, care încearcă să se anihileze reciproc.
Conferința de alegeri de vineri era prilejul perfect ca toate vulnerabilitățile de mai sus să devină evidente și publicului larg. Lucru pe care îl știe și Rovana Plumb și pe care a dorit să-l elimine, astfel încât alegerea ei și a noii echipe de conducere să nu fie maculată prin astfel de erupții din interior. 2 aspecte conduc la această concluzie:
1. Pentru prima oară în istoria recentă a PSD Dâmbovița la o conferință județeană de alegeri nu există NICIO CONCURENȚĂ PE NICIUN POST de conducere din viitorul Birou Permanent Județean. Atenție: nu vorbim de președinte, președinte executiv sau secretar executiv, ci inclusiv de vicepreședinții partidului. Se joacă om/loc, câți candidați atâtea locuri. Ar fi fost o palidă competiție la vicepreședinți, dar, pentru a nu scăpa lucrurile de sub control, Rovana Plumb s-a asigurat că 2 dintre cei care-și depuseseră candidaturile s-au retras: Alin Manole și Mihai Istrate.
2. Ca să fie siguri că toți candidații vor fi aleși, organizatorii au eliminat și votul secret. Sub aparența unei „derogări”, Comitetul Executiv Județean a hotărât ca votul să fie la vedere, cu mâinile ridicate. În felul acesta, prin presiune/intimidare, se evită riscul/rușinea ca unii dintre candidați (mai ales la posturile de vicepreședinți) să primească mai multe voturi „contra” decât „pentru”.
În atare condiții, rezultatul conferinței de mâine nu oferă nicio surpriză. La fel ca discursul lui Liviu Dragnea.
P.S: Sub conducerea „tiranului” Țuțuianu, toate alegerile s-au făcut prin vot secret și, de fiecare dată, au existat mai mulți candidați decât locuri disponibile.
Onoare muncii!
Comentarii recente