Alegeri în TSD Dâmbovița / câteva mesaje mai importante decât alegerile propriu-zise; promisiunea lui Ciolacu

PSD Dâmbovița a deschis, astăzi, seria evenimentelor politice care vor avea loc în următoarele luni cu alegerile din TSD. Conferința Județeană a tinerilor social-democrați a avut loc la Casa Sindicatelor din Târgoviște și s-a bucurat de prezența președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Câteva lucruri de referință dintr-un eveniment care, altfel, a urmat fidel tiparul celor de acest gen, adică discursuri cu multe sloganuri, mulțumiri și laude reciproce:

Numărul foarte mare de participanți: aproape 1.000 de tineri veniți din toate localitățile județului, ceea ce a făcut din conferința TSD un eveniment solid, reprezentantiv.

Dușul rece din șirul de discursuri laudative, oferit de viceprimarul de la Șotânga, Marian Tănase, un critic constant al lipsei de activitate din dreptul vechii conduceri a TSD Dâmbovița. Tănase le-a amintit celor din sală de ceea ce s-a întâmplat după reușita din 2012, când TSD „livra” 3 primari, 7 viceprimari și 107 consilieri locali: „un grup de specialiști, la acea vreme, a interpretat performanța ca fiind o amenințare la adresa PSD Dâmbovița. Așa că, cu motoarele turate la maxim, au identificat o echipă de viitor, capabilă să le îndeplinească toate dorințele: să ducă TSD Dâmbovița acolo unde era în 2008: izolat, debusolat, fără obiective, inexistent. (…) Au umflat cu pompa un conducător, o echipă și le-au fixat obiectivul. Și, responsabili cum sunt, și-au dus la bun sfârșit planul. TSD Dâmbovița a dispărut lent, dar sigur. A ajuns ceea ce este astăzi. O organizație fără lider, fără obiective”.

Câteva părți din discursul președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan:

  • Sunt de 22 în această organizație și am plecat de jos; și nu mi-a fost rușine când am lipit afișe, când am mers cu găleata de aracet, nu mi-a fost rușine când am fost simplu membru la tineret.
  • Referitor la 2012, am spus în fiecare zi, colegii mei sunt de față: eu nu voi face niciodată ce-au făcut seniorii la vremea respectivă; n-o să mă bag niciodată peste organizația TSD, n-o să impun niciodată TSD ce să facă.
  • Dacă, în ianuarie 2020 (alegerile din PSD Dâmbovița, când Corneliu Ștefan a devenit președinte în dauna Rovanei Plumb – n.a.), nu aveam curajul nebunesc să merg până la capăt și să facem o schimbare, astăzi, PSD Dâmbovița era în opoziție și sunt convins că făceam o conferință la TSD în sala de jos, de la partid, unde ne strângem maxim 120 de persoane.

Promisiunea lui Marcel Ciolacu: S-a dus vremea exemplelor proaste în PSD. Vă rog frumos să aveți curajul de a lua atitudine și reacție la viitoare exemple în care lideri ai partidului, dacă nu găsesc loc de parcare, parchează pe trotuar. (…) Mulți dintre ei au considerat că sunt eterni. Fals. Nici eu nu sunt și vă promit, astăzi, în fața TSD, că o să rup acest șir de foști președinți ai PSD care și-au făcut alt partid. Am început o carieră politică în PSD, de la PSD o să plec acasă.


Noul președinte al TSD Dâmbovița este Andrei Tudora, consilier municipal târgoviștean, unic candidat.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.