Alianța anti-PSD de la Moreni, îngropată înainte să se nască?! Virgil Guran, termen pentru Băicoianu să accepte susținerea PNL

Răzvan Bejan și Ciprian Băicoianu

În 2020, PSD a câștigat Primăria Moreni printr-o conjunctură (strategie) care a făcut ca toate voturile anti-PSD să se răspândească (irosească) în 3 direcții aproximativ egale. Constantin Dinu (PSD) a obținut 30%, iar, de partea cealaltă, Robert Harabagiu (PNL), Ciprian Băicoianu (PER) și Răzvan Bejan (PRO ROMÂNIA) au luat 21%, 21% și 17%. Bașca deturnarea liberalului (de atunci), Nicolae Răbaea, mutare ce i-a aparținut președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Ciclul electoral e aproape de final și taberele încep să se organizeze pentru 2024, cu modificări importante față de ultimele alegeri: primarul Constantin Dinu (PSD) nu va mai candida, fiind preferat Gabriel Purcaru (director al Parcului Industrial Moreni), iar Răzvan Bejan a ajuns președinte PNL Moreni. Atât el, cât și Băicoianu, au dat câteva semne că învățaseră din lecția 2020 și anunțau o viitoare echipă pentru alegerile din 2024, suficient de puternică pentru a bate PSD.

Acum câteva zile, însă, Băicoianu a făcut praf acest scenariu, considerând că era doar momeală, pentru a fi anihilat. Postarea sa:

1. Strategia era ca eu sa accept sa candidez din partea PNL-ului, Razvan deja „acceptand” asa ceva.
2. Inainte de alegeri sa mi se retraga acest drept, asa cum au facut si cu altii, ca apoi sa fie candidatul „cal mai bine pozitionat”.
3. Cel victorios la aceste alegeri era candidatul PSD, pentru ca PNL NICIODATA nu o sa aiba in Moreni candidat mai bun decat al PSD-ului. Membri vechi ai PNL stiu acest lucru, de aceea partidul nu mai are nicio organizatie in Moreni. Vechii membri, dati la o parte, au influenta mai mare decat actualii.

L-am întrebat și pe președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, ce s-a întâmplat. Răspunsul acestuia:

Noi am avut o discuție împreună cu Bejan și Băicoianu. Razvan Bejan, care este un băiat de perspectivă și caracter, a spus: „Domne, dacă Băicoianu dorește să candideze, ne unim, îl las pe el să candideze și îl sprijin să câștigăm Primăria Moreni”, pentru că și Moreniul trebuie să mai treacă și la altă formațiune politică, poate merge mai bine, că, până acum, ați văzut cum a mers. Am văzut postarea dlui Băicoianu că ar fi vorbit cu pesediștii… Păi ce puteau să-i spună pesediștii, că PNL e floarea, du-te cu ei?! Am înțeles că i-ar fi spus că noi nu-l mai susținem.

În continuare, o spun public, dar cu termen: în maxim o lună trebuie să se hotărască dl Băicoianu dacă dorește să candideze din partea PNL, sprijinit de tot ce înseamnă echipa noastră. Dacă nu, cred că este o sluție foarte bună și Răzvan Bejan. Noi am crezut că, dacă ne unim cele două forțe care au obținut aproximativ 40% plus noi care am obținut 20%, avem șanse reale.

L-am sunat și nu mi-a răspuns la telefon. În schimb, am transmis un fel de comunicat în care am spus că noi ne ținem de cuvânt. Nu știu cât mă cunoașteți sau mă cunosc unii, am defecte, dar sunt om de cuvânt, dacă spun ceva, aia rămâne. De regulă, nu promit mai mult decât pot să fac.

Cam atât. Onoare muncii!

Gabriel Purcaru (dreapta) și cel mai important atu al său – sprijin total din partea președintelui Corneliu Ștefan

 

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.