ALIANȚĂ pe Dreapta: USR-PLUS îl vor susține pe candidatul PNL, Sorin Ion, pentru președinția Consiliului Județean

Mișcare politică pe plan local, cu o lună și puțin înaintea alegerilor locale. Astăzi, în cadrul unui eveniment de presă comun, liderii PNL și USR-PLUS au anunțat susținerea comună pentru candidatul PNL la președinția Consiliului Județean, Sorin Ion. Cele 2 părți politice vor merge, în continuare, cu liste separate de consilieri județeni, dar vor trage pentru același candidat la funcția de președinte.

Mutarea vine să dinamizeze bătălia politică județeană, acolo unde, pentru președinția CJD se va duce o luptă în 3: Corneliu Ștefan (PSD), Adrian Țuțuianu (PRO ROMÂNIA) și Sorin Ion (PNL, USR-PLUS).

Totuși, rămâne drept eșec pentru aceste partide faptul n-au reușit să prelungească alianța și la nivelul orașelor din județ (nici măcar la municipiul Târgoviște), acolo unde USR obținuse cele mai bune rezultate anul trecut.

Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:

Le mulțumesc colegilor de la USR-PLUS pentru încrederea acordată lui Sorin Ion. Se confirmă încă o dată că este cel mai bun candidat. (…) Faptul că am reușit să ne unim, Dreapta, denotă faptul că supremația PSD-ului s-a încheiat. Este un lucru benefic, pentru că, de 30 de ani, ei au obținut întotdeauna cel mai bun scor și de 30 de ani județul Dâmbovița este în sărăcie. (…) Pesto o lună și ceva vom anunța că am câștigat județul.

Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște și candidat pentru Primăria Târgoviște:

De ce s-a temut cel mai mult „ciuma roșie” sau conducerea comunistă, post-decembristă? De unirea Dreptei. Aceasta a fost cea mai mare problemă pe care a identificat-o PSD-ul post-decembrist, în diverse faze ale sale. (…) Cred că maturitatea politică a dus la acest rezultat foarte bun. Dreapta s-a unit în Dâmbovița, este un prim deziderat pe care l-am obținut și pe care electoratul îl aștepta.

Cred că este un moment de referință și, de aici, cred că întreaga campanie a Dreptei trebuie să aibă același țel, de a învinge PSD. (…) Aștept pentru Târgoviște un semnal similar și cred că se vor găsi variante prin care, împreună, să ajungem la un scop comun și o victorie comună.

Sorin Ion, candidat pentru Consiliul Județean:

Din 4 în 4 ani ne alegem reprezentanții. Subliniez acest cuvânt, pentru că nu ne alegem șefi, nu ne alegem dictatori, nu ne alegem baroni locali. Suntem cu toții aici pentru că, în primul rând, avem aceeași convingere: că cel ales este în slujba cetățeanului, și nu cetățeanul în slujba celui ales, idee pe care și-o însușesc din ce în ce mai greu sau nu și-o însușesc deloc cei care, vremelnic, se perindă pe la conducerile primăriilor, consiliilor județene și la orice nivel.

Este o realitate crudă aceea că județul Dâmbovița este, în continuare, subdezvoltat. Auzim oferte frumoase. Vedem programe tipărite pe hârtie de calitate, cu master, mega, megalo-planuri. Dar, citiți-le cu atenție, pentru că sunt aceleași, aceleași care nu s-au realizat nici acum 4 ani, nici acum 10 ani, nici acum 20 de ani. Le vedem zâmbetele atent aranjate pe afișe cât blocurile, dar, în spatele acestor zâmbete sunt fire care duc la interese economice, la acapararea acestui județ pentru grupuri de privilegiați.

Din acest punct de vedere, sunt foarte liber. Nu am firme în spate, nu am societăți, nici fantomă, nici personale și vă asigur că, din pozția pe care, împreună, o vom câștiga, vom lucra pentru cetățean și nu vom pune cetățenii pentru noi.

La eveniment au participat, alături de liderii locali, și reprezentanți din conducerea națională: ministrul Monica Anisie (PNL), Vlad Voiculescu (președinte PLUS București), Claudiu Năsui (președinte USR București).

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.