Astăzi are loc semnarea contractului de proiectare și execuție pentru DN 71 Bâldana – Târgoviște (4 benzi)

Este, probabil, una dintre veștile cu adevărat importante pentru județul Dâmbovița: cel mai așteptat proiect de infrastructură, DN 71 Bâldana – Târgoviște extins și modernizat pe 4 benzi, va primi, astăzi, semnătura de începere a contractului de proiectare și execuție. Evenimentul va avea loc la sediul MInisterului Transporturilor și Infrastructurii și a fost anunțat de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan:

Astăzi, 16 ianuarie 2023, este o zi istorică pentru județul Dâmbovița, ținând cont de importanța evenimentului care va avea loc la Ministerul Transporturilor, prin semnarea contractului de proiectare și execuție pentru modernizarea și reabilitarea DN 71, sectorul Bâldana – Târgoviște. Din punctul nostru de vedere, este cel mai important drum național care străbate județul, este cel mai importan drum ținând cont de investițiile viitoare pe care le-am gândit împreună cu colegii mei și cu Ministerul.

Din anul 2004, ne chinuim să reabilităm acest drum național. Valoarea este de un miliard de lei (fără TVA), cu o lungime totală de 44,13 km. Se face legătura de la sensul giratoriu de la Bâldana până la municipiul reședință de județ, Târgoviște.

Știți foarte bine, din 2004 până astăzi, absolut toți prim-miniștrii, toate guvernele, toți miniștrii care au condus Ministerul Transporturilor, toți președinții CJ Dâmbovița, toți primarii de municipiu s-au lăudat cu reabilitarea și modernizarea acestui drum național. Uitați că, astăzi, 16 ianuarie 2023, când CJ Dâmbovița este condis de PSD, Primăria Târgoviște este condusă de PSD, Ministerul Transporturilor este condus de colegul nostru, Sorin Grindeanu – PSD, am reușit să finalizăm achiziția acestui tronson de drum. Vă aduc aminte ziua de 27 decembrie 2021, când Sorin Grindeanu a venit la Târgoviște și, împreună cu toți primarii și toți parlamentarii, am avut o discuție în sediul CJD și a promis public că va pleca la București și va relua achiziția acestui drum. După un an și două săptămâni, astăzi, va semna contractul de proiectare și execuție. 12 luni va fi perioda de imprementare a proiectului tehnic, 22 de luni perioada de execuție.

Executantul este o asociere de constructori turci: ESTA INSAAT SANAYI LOJISTIK VE DIS TICARET ANONIM SIRKETI – S.C. ESTA CONSTRUCTION GROUP S.R.L. – GUN AL MADENCILIK INSAAT NAKLIYE SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.