ASTĂZI: Târgoviștenii pot obține bilete de autobuz în schimbul PET-urilor (detalii)

Locuitorii din municipiul Târgoviște vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticle). Inițiativa se derulează în 65 de orașe din țară și aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde. Primăria municipiului Târgoviște s-a alăturat demersului.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare puse la dispoziție de magazinele Kaufland. Automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii sau un bilet valabil 24 de ore de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare. Campania se desfășoară astăzi, 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” este prima campanie din România care a avut ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării și reciclării deșeurilor care, pe lângă faptul că au fost transformate în noi resurse, în acest context, au facilitat și accesul locuitorilor la transportul public. Primăria municipiului Târgoviște s-a alăturat inițiativei.

Cristian Stan, primar:

Este o modalitate de a încuraja colectarea selectivă, o modalitate de a încuraja și promova transportul public în comun. În municipiul Târgoviște discutăm de un transport public ecologic, avem 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid și vrem să continuăm această campanie de modernizare atât pe zona de infrastructură, cât și pe ceea ce înseamnă mijloacele de transport. Avem depus încă un proiect pentru alte 21 de autobuze electrice. Deci, suntem foarte deschiși unor astfel de campanii.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.