Au început lucrările la Școala nr. 9 „Grigore Alexandrescu”, una dintre cele mai mari înainte de 1989

Executivul Primăriei Târgoviște a mers, astăzi, pe șantierul deschis la Școala „Grigore Alexandrescu” (nr. 9) din micro XI, unitate care a intrat în proces de reabilitare și modernizare, printr-un proiect finanțat din PNRR.

Cristian Stan, primar:

Este o școală care, până în 1989, găzduia undeva la 3000 de elevi. Se învăța pe 3 schimburi, am învățat și eu la această școală, este situată exact în centrul cartierului. (…) Astăzi discutăm despre debutul lucrărilor într-un proiect de peste 10 milioane lei, prin care unitatea va fi modernizată. Mai avem un proiect separat, prin Grupul de Acțiune Locală, prin care vom realiza aici și o bază sportivă.

Sper să finalizăm lucrările cât mai rapid, astfel încât și în acest cartier mare și important să avem o unitate de învățământ la standarde europene. De altfel, nici în micro XII nu avem școală, așa că adresabilitatea poate fi una deosebită, în contextul în care școală este amplasată într-o zonă foarte populată. (…) Sperăm – e un pariu pe care îl punem – ca, după finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, să putem discuta de o unitate de învățământ care poate găzdui lejer 1000 de elevi. Nu mai spunem 3000, cum era acum 35 de ani.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.