Au început Zilele Cetății Târgoviște! Ședință festivă la Curtea Domnească / mesajul primarului (foto)

Zilele Cetății Târgoviște au debutat, astăzi, 8 septembrie, chiar de Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, Protectoarea orașului. Festivitățile au fost concentrate în jurul deschiderii oficiale – slujba religioasă de la Catedrală Mitropolitană, urmată de ședința festivă a Consiliului Local Municipal, organizată în Sala Tronului de la Curtea Domnească.

În cuvântul său, primarul Cristian Stan a vorbit despre Târgoviște ca despre un oraș – casă, oraș – prieten, le-a mulțumit târgoviștenilor pentru toată încrederea acordată de-a lungul anilor, i-a provocat în „patriotismul local” și i-a asigurat că nu-și uită nicio promisiune:

Aceste zile sunt dedicate în primul rând celor cărora Târgoviștea le este CASĂ, le este FAMILIE, le este locul cel mai cunoscut și mai apropiat sufletului. (…) Locul acela pe care-l asemeni unui vechi prieten, statornic și fidel indiferent câte secole sau câte răni sau câte lupte i-au trecut prin ziduri. Târgoviște este nu doar un simplu oraș pentru noi, ci este PRIETENUL nostru dintotdeauna.

De la această legătură plecăm de fiecare dată când organizăm Zilele Cetății. Și spunem mereu că vrem să fie mai mult decât o simplă petrecere în aer liber, ci o stare de spirit unică, o provocare a mândriei de târgoviștean, o provocare a patriotismului local, o bucurie sinceră împărtășită cu prieteni noi și vechi, cu vecini de cartier, cu târgovișteni de toate vârstele, profesiile și pasiunile, cu oameni care, oricât de diferiți ar fi – au un punct comun de întâlnire: iubesc acest oraș, îl respectă și îl ocrotesc.

De aici pleacă și obligația și responsabilitatea noastră, a celor care vă vorbim, îndatorați să creștem și să dezvoltăm orașul pe măsura încrederii pe care ne-ați acordat-o. Personal, nu am cuvinte să vă mulțumesc în fiecare zi pentru asta. Încerc s-o fac, punându-mi toată priceperea și buna credință în slujba târgoviștenilor, muncind pentru ca orașul să arate așa cum ni-l dorim: curat, îngrijit, ofertant din punct de vedere economic și turistic, păstrător al istoriei, cu străzi decente, școli și grădinițe moderne, locuri de joacă și parcuri frumoase. Suntem pe un drum bun și vom continua, pentru că eu nu-mi uit niciodată promisiunile, până la ultima virgulă.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.