Avansează construcția viitoarei autogări din Târgoviște / transport public schimbat radical

Executivul Primăriei Târgoviște a mers, astăzi, pe șantierul unde se construiește viitoarea autogară din municipiu, în imediata vecinătate a Complexului de Natație. Vorbim de una dintre componentele proiectului mare de reabilitare și modernizare a transportului public în comun, care cuprinde și o parte importantă de infrastructură.

Cristian Stan, primarul municipiului:

Ne aflăm pe șantierul de construcție a primei autogări publice de după 1989, un proiect pe fonduri europene, care vizează construcția unui depou pentru toate cele 40 de autobuze pe care municipiul le are în proprietate. De asemenea, aici se construiește una dintre cele 3 stații de capăt, cu toate facilitățile necesare, câteva zeci de locuri de parcare, sală de așteptare, tot ceea ce este necesar pentru a discuta de o autogară cu adevărat europeană.

Vrem ca, prin programele europene care sunt acum în pregătire, să extindem acest tip de transport public și în zonele periurbane și să construim facilități de transport, inclusiv stații de capăt, în mai multe puncte de la periferia municipiului.

Săptămâna aceasta se va scoate la licitație și ultima componentă importantă a proiectului, care vizează, de exemplu, dotarea stațiilor de călători cu automate de emitere a biletelor și a cardurilor; de asemenea, în autobuze vor fi instalate echipamente care vor permite călătorilor să plătească și cu cardul bancar și cu telefonul. Vor fi numeroase posibilități facile de plată, astfel încât să putem să scăpăm de statul la coadă și așa mai departe. Toate acestea vor fi implementate până la sfârșitul acestui an.

Proiectul vizează și reabilitarea unor străzi importante din oraș: bulevardul Mircea cel Bătrân, bulevardul Regele Carol, strada Locotenent Stancu Ion, strada Gării și pasajul rutier de la Pavcom.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.