Băleni: Document AEP, care spune că reprezentantul PSD nu poate candida la aceste alegeri / cum i-a fost validată candidatura?

Situație electorală suspectă de nelegalitate la Băleni, una dintre cele mai mari comune ale județului Dâmbovița. În prim-plan se află candidatul PSD, Emanuel Palea. Acesta lucrează în cadrul Autorității Electorale Permanente – filiala Sud-Muntenia, ceea ce îl face incompatibil cu apartenența la un partid politic. În ciuda acestei incompatibilități, el s-a înscris în PSD și și-a depus candidatura pentru funcția de primar al comunei Băleni. Candidatura sa este inacceptabilă legal, așa cum, printr-o adresă, transmite chiar Autoritatea Electorală Permanentă (vezi documentul de mai jos).

!!Adresa AEP prin care se precizează limpede că dl Palea nu poate candida din partea niciunui partid la aceste alegeri a fost transmisă actualului primar al comunei Băleni, candidat PNL pentru un nou mandat, Florea Mușat. Deși avea la îndemână documentul care trebuie să-l oprească de la candidatură pe social-democrat, PNL nu a semnalat incompatibilitatea și NU A DEPUS CONTESTAȚIE în termenul legal (48 ore).

Documentul a ajuns, ulterior, și în posesia lui Cristian Vălu, candidat PRO ROMÂNIA la Primăria Băleni, care a depus imediat contestație. În primă instanță, această a fost respinsă – pentru că expirase termenul de depunere. Cu alte cuvinte, există un document oficial de la AEP care spune că reprezentantul PSD nu poate candida la aceste alegeri și, totuși, candidatura i-a fost validată.

Situația revoltătoare a fost expusă de Cristian Vălu, susținut de senatorul Adrian Țuțuianu. Amândoi spun că e un caz evident de blat între PSD și PNL.

Cristian Vălu (PRO ROMÂNIA)

Cristian Vălu:

Vreau să vă prezint câteva dovezi oficiale cu privire la blatul pe care PSD îl are cu PNL la Dâmbovița, inclusiv la Băleni. Vă semnalez o situație imorală și la limita legii legată de alegerile locale pentru Primăria Băleni. După validarea listelor de candidați, am contestat participarea dlui Emanuel Palea, nou membru PSD, având la bază un document semnat de către președintele Autorității Electorale Permanente, emis în data de 14 august 2020, care specifică negru pe alb că acest nu poate candida.

Aș dori să întreb instituțiile abilitate ale statului român: cum putem avea un scrutin electoral corect când persoana care ar trebui să fie protectorul organizării alegerilor devine candidat, nerespectând prevederile legii? Cum s-au validat candidaturile în Biroul Electoral de Circumscripție al comunei Băleni? Ce verificări s-au făcut în privința dlui Emanuel Palea, având în vedere că primarul PNL-ist, dl Florea Mușat, avea acest document în posesie și nu a semnalat incompatibilitatea?

Adrian Țuțuianu:

Suntem într-o situație fără precedent: un candidat care nu are voie să facă parte din partide politice a fost validat ca și candidat la funcția de primar al comunei Băleni. Asta ar fi partea de legalitate. Partea cea mai interesantă este că zona respectivă este gestionată, din partea Partidului Național Liberal, de dl Gabriel Plăiașu, care, deși avea toate datele necesare, de convență cu actualul primar al comunei Băleni, au hotărât să nu introducă niciun fel de contestație la această candidatură. e confirmă încă o dată, într-o localitate mare din județ, un blat între PNL și PSD, legat de mimarea jocului electoral.

Am să fac o scrisoare la Autoritatea Electorală Permanentă, să vedem dacă un om care încalcă grav legea poate rămâne în poziția pe care o are la AEP. Nu poți să fii și organizator al alegerilor și, în același timp, candidat.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.