Bani de la Guvern pentru județul Dâmbovița: 5 milioane lei către obiectivele afectate de inundații!

foto10

S-a întâmplat în ședința de guvern de săptămâna trecută, adoptarea unei hotărâri privind distribuirea a 169,3 milioane lei din Fondul de rezervă către unitățile administrativ-teritoriale afectate de calamități naturale produse de inundații. Au primit fonduri 22 de județe, între care și județul Dâmbovița.

Adrian Țuțuianu, președintele CJ Dâmbovița: O veste foarte bună este aceea că, urmare a vizitei precedente a domnului Liviu Dragnea, județul Dâmbovița a primit o sumă de 50 de miliarde (lei vechi) pentru refacerea unor obiective de investiții de interes județean sau local, afectate de inundații și de fenomenele meteo din acest an.

Din suma de 5 milioane lei, 3,5 milioane vin către Consiliul Județean pentru susținerea următoarelor obiective:

 1. Pod peste Ialomița la Finta pe DC 31 (1.400.000 lei) – Podul a suferit avarieri urmare a calamităților din luna mai a acestui an, din cauza eroziunilor malului drept  amonte și aval pe o lungime de aproximativ 300 m. Tehnic, podul nu este afectat din punct de vedere al rezistenței, necesitând lucrări de complexitate mică a culeii mal drept. Din suma repartizată – 1.400.000 lei, aproximativ 80% sunt apărările de mal.
 2. DJ 710 Măgura – Bezdead – Costișata (500.000 lei) – Sunt 3 puncte de-a lungul drumului județean afectate de calamitățile din luna aprilie a acestui an ( Bezdead, Măgura, Costișata), urmare a alunecărilor de teren și eroziunii malului drept al pârâului Bizdidel.
 3. DJ 712 A Râu Alb – punct ”Aninii Ologului” (400.000 lei) – Un sector de drum de cca 60 metri a fost rupt de viiturile pârâului Râu Alb în luna aprilie a acestui an.
 4. Pod peste Cricovul Dulce pe DJ 710 la Iedera (200.000 lei) – Podul se află la confluența cu Valea Rudei și a fost afectat pragul de fund al obiectivului și parțial o culee a podului( piciorul de pe ambele părți ale malului).
 5. DJ 710 B la Vișinești, satele Dospinești și Vișinești (400.000 lei) – Aici, în apropierea zonei centrale a comunei a fost afectat DJ de o alunecare masivă de teren, a fost distrusă o apărare de mal, fenomenul de alunecare fiind încă activ, iar la fiecare viitură au loc inundații în zona respectivă, cu amplificarea permanentă a afectării drumului. De asemenea, mai este o zonă unde Cricovul Dulce a erodat malul stâng pe aproximativ 20 ml, cu distrugerea părții carosabile, impunându-se apărări de mal.
 6. Podețe pe DJ 724 la Pucheni (300.000 lei) – Sunt două puncte la intrarea în comuna Pucheni, unde din cauza alunecărilor de teren, respectiv distrugerea unui podeț tubular, apărând blocaje pentru scurgerea corespunzătoare a apelor. Din această cauză, la fiecare perioadă cu precipitații se amplifică alunecarea, existând pericolul întreruperii circulației rutiere și afectarea unor locuințe din zonă. Cel de-al doilea punct afectat se găsește la cca 500 ml de primul, tot în zona unui podeț boltit, unde debitele mari și torenții au îngustat partea carosabilă. S-a impus înlocuirea podului cu unul din tablă ondulată, montat deja de SC LDP, urmând a fi pus pe poziție.
 7. DJ 702 B la Tătărani, punct ”Coasta geografică” (300.000 lei) – În zona afectată, la viituri puternice și debite mari, pe cursul râului Dâmbovița, sectorul de drum județean este avariat permanent. În acest moment este necesar a se realiza o apărare de mal în lungime minimă de 80 ml.

Restul de 1,5 milioane lei, vor merge către 4 localități, pe următoarele obiective:

 1. Comuna Mănești – Pod peste DC 117 (500.000 lei) – Este afectată culeea de pe malul stâng, râul Dâmbovița necesitând regularizare amonte și apărări de mal.
 2. Comuna Iedera – Drumuri locale și punte pietonală peste Cricovul Dulce (200.000 lei) – Pe lângă faptul că podul de pe DJ a suferit unele avarii, precum și puntea pietonală ce asigura legătura cu satul Colibași, din cauza debitelor pârâului Cricovul Dulce a fost avariat și un sector important din drumul comunal 115 B pe Valea Rudei. Se impun apărări de maluri.
 3. Comuna Vișinești – Drumuri locale, poduri și podețe (300.000 lei) – La nivelul localității sunt înregistrate cele mai multe puncte pe drumuri locale și poduri, impunându-se intervenții și lucrări de refacere.
 4. Municipiul Moreni – Pod peste Cricovul Dulce și apărări de maluri, în amonte de acesta (500.000 lei) – În vara acestui an, râul Cricovul Dulce a înregistrat debite excepționale, ce au produs avarierea apărărilor de mal din beton situate pe strada Prahovei. Totodată, în zona podului central, pus în funcțiune recent, este necesară execuția unui prag de fund din cauza adâncimii nivelului albiei râului.

Adrian Țuțuianu: Am stabilit astăzi, în ședința operativă cu salariații Consiliului Județean, să derulăm rapid procedurile de achiziție publică, ele vor fi simplificate, că așa spune legea, în așa fel încât, în octombrie și noiembrie, toate aceste lucrări să fie finalizate și să intrăm în iarnă cu o stare corespunzătoare a drumurilor și podurilor din județul Dâmbovița.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.