Bani pentru PNL și o uriașă bătaie de joc! Municipiul Târgoviște este singura localitate din județ cu ZERO lei la ultima rectificare

Este, probabil, o premieră nedorită și de prost-gust ce a reușit să facă Guvernul Orban cu 3 zile înaintea deschiderii anului școlar. Este vorba de Hotărârea nr. 758 din 10 septembrie, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pentru unele unități administrativ-teritoriale. Hotărârea poate fi consultată în anexele de mai jos și reprezintă, cel puțin la nivelul județului Dâmbovița, o rușine din punctul de vedere al echilibrului acordării sumelor către unitățile administrativ-teritoriale. Se vede, fără putință de tăgadă, o alocare discreționară către primarii PNL, așa cum n-a mai existat, poate, decât în perioada fostului PDL.

Cel mai grav aspect: din 89 de localități câte are județul Dâmbovița, 88 au primit sume de bani (mai mici sau mai mari). SINGURA EXCLUSĂ DE LA FINANȚARE ESTE CAPITALA JUDEȚULUI – MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE (primar PSD). Zero lei, în condițiile în care aici învață o treime din elevii județului. Zero lei, în condițiile în care este localitatea cu cea mai mare populație. Zero lei, în condițiile în care doar la grădinițe și creșe sunt înscriși peste 20.000 de copii. Este, pur și simplu, de neînțeles, un asemenea gest care lovește, în primul rând, în copiii municipiului. Nu știm ce calcule politice și-a făcut Guvernul sau ce indicații a primit de la reprezentanții PNL din teritoriu, dar hotărârea va rămâne în memoria publică drept o rușine.

Dacă extindem analiza la întregul județ, se confirmă dezechilibrul acestei alocări.

  • 20 de localități cu primari PNL au primit 16.780.000 lei
  • 65 localități cu primari PSD au primit 19.664.000 lei.

Ce iese în evidență:

  • Cvasitotalitatea localităților cu primari PSD au primit o sumă standard, foarte mică, de 250.000 lei. N-a contat că e comună mare, n-a contat numărul de locuitori, numărul de copii la școală. De cealaltă parte, localitățile conduse de primari PNL au primit sume foarte mari, chiar dacă erau comune foarte mici.
  • Toți cei 4 primarii care au plecat, în vară, de la PSD la PNL au primit sume foarte mari: Brezoaele, Costeștii din Vale, Odobești, Răscăeți.

Nimic de adăugat.

 

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.