Candidatul UNPR Răzvad – certificat de revoluționar, deși a fost dovedit turnător al Securității!

12921100_491933884335167_252427471_n

Clarificat doctrinar în urma baletului politic din ultima perioadă (UNPR – PNL -UNPR), candidatul Petre Coman de la Răzvad face eforturi mari pentru a fi vizibil. Eforturi răsplătite cu atenția liderilor PSD Dâmbovița – Alexandru Oprea (secretar executiv) și Emanuel Spătaru (viceprimar al comunei Răzvad și candidat PSD pentru Primărie). Aceștia au adus în atenția opiniei publice mai multe aspecte legate de trecutul pătat al lui Petre Coman. Una dintre pete – cerificatul de revoluționar și beneficiile pe care le-a decontat prin acest titlu la care nu avea dreptul!

Mai exact, Petre Coman, având ceritifcat de revoluționar, a fost constatat prin hotărâre judecătorească definitivă ca fiind colaborator al fostei Securități. Ori, conform dispozițiilor art. 8 din Legea 341/2004 a recunoștinței pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, de prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sunt dovedite a fi fost implicate în activitățile fostei Securități…!

În baza acestor prevederi, PSD Dâmbovița a formulat cerere către Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor 1989 pentru anularea certificatului de revoluționar al candidatului UNPR.

Trebuie spus că, având acest certificat, Petre Coman s-a bucurat de foarte multe beneficii (scutiri de impozite, terenuri dobândite, etc), pentru care n-ar fi avut dreptul.

Alexandru Oprea: O să-i rog pe colegii mei, indiferent de ce se va întâmpla la Răzvad, să acționeze în vederea recuperării daunelor pe care unitatea administrativ-teritorială le-a suferit ca urmare a faptului că acest infractor nu a plătit, de când a obținut tiltul de revoluționar, impozit. Ca și revoluționar, beneficiezi de scutire la impozitul pe salarii și e normal să plătească înapoi la stat. E normal să cerceteze instituțiile statului cum a dobândit acest titlu, pentru că, dacă, cumva, a participat la revoluție, probabil a fost trimis de fostele organe de securitate, nu cred că se ducea din proprie inițiativă – se chema instructaj general și specific. Nu în ultimul rând, solicit instituțiilor statului să continue cercetările și să verifice modul în care dl Coman Petre a înstrăinat terenurile pe care le-a dobândit ca urmare a acestui titlu obținut prin fals și uz de fals.

Emanuel Spătaru: Eu vreau să sesizez organele statului și să le rog să facă dreptate, pentru că, nu mai devreme de săptămâna trecută, dumnealui cerea și scria cu litere de-o șchioapă că vrea dreptate. Și noi vrem să se facă dreptate și vrem ca aceste lucruri să fie puse la punct. (…) E încă o dovadă a faptului că acel domn minte cu nerușinare și face lucruri de care noi, răzvedenii, nu suntem mândri și nu ar trebui să fim mândri.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.