Claudia Gilia, deputat: Festivalul „Moștenirea Văcăreștilor” este o șansă dată limbii române!

DSC_7843

Comunicat de presă

Cuvintele sunt frânturi din suflet. Aşternute pe hârtie, ele dezvăluie trăiri, influenţează caractere, generaţii şi schimbă vieţi. Astfel, moştenirea oricărui popor o reprezintă limba acestuia, care oglindeşte, asemenea unei fotografii fidele, momente din evoluţia sa. Aşa cum spunea şi Ienăchiţă Văcărescu în înflăcăratul său „Testament”, respectul limbii române este similar cu cinstirea patriei.

Accesul la valorile culturii, formarea intelectuală şi morală, toate sunt mijloace de cunoaştere a limbii române şi tocmai de aceea, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa duce mai departe tradiţia organizării celui mai longeviv Festival-concurs de literatură din ţară – „Moştenirea Văcăreştilor” (ajuns anul acesta la cea de-a 49-a ediţie), care încurajează tinerii artişti să iasă din anonimat şi să împartă cu publicul larg creaţiile lor poetice. Este o şansă dată limbii române de a adăuga în lada sa de zestre atât noi opere valoroase, cât şi noi firi vizionare, slujitori ai slovei scrise.

Iar faptul că la fiecare final de festival organizatorii tipăresc un volum de lucrări, ce păstrează în ele, însăşi gândirea unei generaţii, este dovada clară că moştenirea de care vorbea Văcărescu, nu doar că nu se va pierde, ci va căpăta tot mai multă valoare.

Îi felicit pe toții participanți, și în mod special, pe laureați, care ne-au încântat sufletul și mintea cu creațiile lor.

Claudia GILIA, deputat PSD

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.