Consilier local PSD Târgoviște întreabă facebook-ul cum să voteze proiectele de hotărâre

Posted by

Andrei Albu, consilier local municipal PSD în cadrul CLM Târgoviște, dă peste cap tiparele și gonește cu capul înainte către mai multe premiere naționale. Acum 4 zile, a lansat pe facebook provocarea ca, la 1000 de like-uri primite, să plece din partid (vezi AICI). A strâns, deja, aproape 300, grație unei diseminări agresive a gestului inedit în rețea, mai ales în grupurile de simpatizanți PNL (sic!).

Pentru că nu era suficient, Albu continuă interacțiunea cu facebook-ul și ridică miza: votul său din Consiliul Local. Omul postează pe pagină ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște de mâine și invită publicul să hotărască pe proiecte: „Voi decideți votul meu pe fiecare punct în parte. Voi contacta fiecare persoană care va avea o opțiune și vom discuta alegerea pe chat”. N-a primit, încă, nicio sugestie cu privire la vreunul din proiectele ședinței, dar mai e timp până mâine la 14.00.

Comentariu:

„E așa de rău să îți întrebi alegătorii?”, întreabă același Andrei Albu, ca un fel de explicație la demersul său. Normal că nu-i rău, ba chiar bine-i să ții seama de opiniile celor care te-au trimis într-un scaun, consilier municipal în cazul nostru. Numai că nu asta-i întrebarea corectă a gestului, ci: Unde e linia la care se termină responsabilitatea față de alegători și începe lipsa ei?

De exemplu, cum se pot pronunța respondenții pe proiectele de hotărâre, dacă nu cunosc rapoartele de specialitate și toată documentația aferentă fiecărui proiect? Adică toate hârtiile care însoțesc un proiect, argumentând trebuința lui pentru comunitate, hârtii la care consilierul are acces, pe care le dezbate în comisiile de specialitate (din care nu fac parte cetățenii facebook-ului) și care îi oferă o perspectivă completă a votului. Cum ar veni, adică, e onest și responsabil să întrebi facebook-ul cu privire la stabilirea limitelor mandatului reprezentantului municipiului Târgoviște și reprezentantului SC ECO-SAL 2005 SA Târgoviște în Adunarea Generală a Acționarilor la SC Municipal Construct SA Târgoviște? Cine știe cu se mănâncă subiectul, astfel încât să determine votul lui Andrei?

Alt exemplu. Dacă se trezește vreun coleg, mai efervescent în cap decât prevăd controalele psihologice, și propune un proiect de hotărâre pentru …..reducerea cu 99% a taxelor și impozitelor administrate de municipalitate? Andrei Albu, consilier aplecat către voința poporului online, își întreabă alegătorii cum să voteze. Alegătorii îi vor răspunde și putem anticipa cum. Ce vor determina, atunci, răspunsurile primite: respectarea voinței oamenilor sau lipsa de responsabilitate pentru votul consilierului?

Mai sunt și altele situațiile ipotetice, dar pricepeți esența: Ca idee romantică de politică, demersul poate suna bine. Dar nu e soluție la problemă. Și, în niciun caz, nu asta a fost lecția din 16 noiembrie.

Onoare muncii!


andrei albu facebook

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.