Consilierii municipali i-au retezat pretențiile lui Dinu de la Poliția Locală << Ce să repare an de an? Garajul de la mașina nouă?!

cristian stan clm

S-a întâmplat ieri, în ședința Consiliului Local Municipal Târgoviște, ca, pentru prima dată în ultimii ani, Poliția Locală să primească un refuz categoric din partea consilierilor la solicitări de finanțare. De fapt, refuzul se îndreaptă în special către colonelul (r) Gheorghe Dinu, șeful Poliției Locale, care ar fi dorit, pe proiectul de rectificare bugetară, să primească 100.000 lei pentru „reparații curente” la sediu.

Și, probabil, ar fi primit dacă nu era intervenția revoltată a consilierului Cătălin Rădulescu (PC). Acesta a replicat că e inadmisibil ca, an de an, să fie pompați bani în conturile Poliției Locale pe destinații în dreptul cărora nimeni nu oferă justificări acceptabile, ridicând propunerea ca banii respectivi să meargă la Direcția de Administrare a Patrimoniului.

catalin radulescu 3

Nu mi se pare normal să se ducă încă 100.000 lei pe reparații. În fiecare an repară sediul, în condițiile în care oamenii de-acolo au salarii de aproximativ 700 lei, iar comandantul Poliției Locale are 3 mașini pe care le folosește: un Renault Megane, o Dacie Duster și acum, recent, un Ford Fiesta nou-nouț. Ce să repare an de an? Garajul de la mașina nouă?

Opoziția lui Rădulescu a fost acceptată de majoritatea consilierilor. Într-un final, la propunerea lui Ciprian Prisăcaru, cei 100.000 lei au fost împărțiți către Direcția de Administrare a Patrimoniului (55.000 lei), respectiv Corul „Appassionato” (45.000 lei), care ar avea de susținut o reprezentație la Paris.

P.S: Treaba bună din lucrul ăsta e că 100.000 lei n-au ajuns (din nou) în „reparațiile” obscure ale Poliției Municipale. Altminteri, o constatare aspră e aia că foarte ușor se distribuie sute de milioane, doar „pe vorbe”. Corul „Appassionato” e formidabil, performează la cel mai înalt nivel și merită de toate, dar alocarea de 45.000 lei s-a făcut ieri doar pentru că și-a amintit viceprimarul cu atribuții de primar, Ciprian Prisăcaru, că are o solicitare de finanțare din partea corului. N-a fost prezentată în Consiliu, nu s-au pronunțat datele deplasării în străinătate, perioada, costurile. S-au oferit banii pe buna credință a vorbelor și punct. Nu e nici prima și, categoric, nici ultima dată când ai noștri ordonă sume foarte mari la modul cel mai superficial posibil.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.