Construcția uriașului parc fotovoltaic de la Corbii Mari va începe în toamnă / detalii

Primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică, a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei NOFAR ENERGY, cei care vor realiza CEL MAI MARE PARC FOTOVOLTAIC din țară. Nofar a cumpărat, în decembrie 2023, proiectul de la Corbii Mari, care se întinde pe 290 de hectare, de la dezvoltatorul imobiliar Portland Trust.

Ionuț Bănică: Am discutat despre investiție în sine și despre organizarea de șantier, întrucât lucrările privind construcția vor începe în această toamnă. Datorită acestui proiect vom încasa taxe și impozite considerabile la bugetul local, iar în viitor, vom avea posibilitatea de a beneficia de energie la costuri mult mai reduse decât în prezent. Va fi nevoie de foarte multă forță de muncă pentru realizarea construcției, iar firmele și cetățenii din comuna Corbii Mari vor avea prioritate. Am stabilit deja cu reprezentații firmei acest lucru și urmează să discute inițial cu firmele locale și să recruteze personal, în principal, din comuna noastră.

DESPRE PROIECT:
  • Este o investiție 100% privată;
  • ANRE a avizat acest proiect uriaș prin emiterea autorizației de înființare în luna martie;
  • Parcul cu panouri solare se întinde pe o suprafață de 290 ha, va avea o putere de 255 MW și capacitatea de a produce energie electrică regenerabilă pentru aproximativ 160.000 gospodării

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.