Continuă lucrările la stadionul din Târgoviște! Răspunsurile primarului Cristian Stan pe subiectul momentului

Furtuna din paharul cu apă, așa se poate traduce informația apărută ieri referitoare la anumite probleme în proiectul de reabilitare a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște. Pe scurt: a fost reziliat contractul de servicii cu proiectantul, cel care era obligat să asigure și asistența tehnică pe timpul derulării lucrărilor. Știrea a fost rapid îmbrăcată politic și vânturată de activiști, cu multe semne de exclamare și opinii din toate părțile, fără ca nimeni să ceară și punctul de vedere al Primăriei.

A ieșit astăzi primarul Cristian Stan, însoțit de Executiv, chiar pe șantierul de la stadion, acolo unde erau în plină desfășurare lucrările la fundația noii tribune, care se construiește de la zero. Răspunsurile edilului:

Au apărut în spațiul public au apărut o serie de informații de natură să inducă în eroare opinia publică și, mai ales, iubitorii sportului, iubitorii fotbalului din municipiul Târgoviște și din județul Dâmbovița. Iată că aici se lucrează, lucrările continuă, avem front de lucru.

Ce s-a întâmplat cu rezilierea contractului de proiectare a fost tocmai în ideea de a nu se întârzia lucrările și de a se răspunde cu celeritate solicitărilor pe care noi le avem pe zona de asistență tehnică. Un proiect de asemenea anvergură are multe provocări și e nevoie să ni se răspundă într-un termen foarte scurt.

Precizare extrem de importantă: nu contractul de execuție s-a reziliat! Contractul de execuție este în vigoare, este în derulare, termenul de finalizare se raportează undeva la luna iunie a anului viitor. Repet, suntem în șantier și avem front de lucru.

Pe data de 11 decembrie, a avut loc inspecția de la Inspectoratul de Stat în Construcții, prin care s-a stabilit că lucrările au fost realizate conform proiectului și prevederilor legale și se autorizează continuarea lor. Până la finalul acestui an, vor fi finalizate aceste elemente de fundație, armăturile care sunt montate la acest moment, grinzile transversale care se vor turna exact în locația în care ne aflăm, astfel încât vom fi în faza de montare a structurii metalice.

Rezilierea contractului cu proiectantul a fost și consecința faptului că, de aproximativ o lună de zile, îi solicităm să ne dea detaliile tehnice pentru această suprastructură și nu ni le dă. Noi nu putem aștepta la nesfârșit un punct de vedere din partea lui, ca să ne trezim undeva în primăvara anului viitor că nu suntem în măsură să ne asumăm termenul asumat. (…) În ianuarie, februarie trebuie să înceapă să se ridice tribuna și vreau să mi se răspundă potrivit contractului, în 3 zile, nu mai mult. Și, atunci, nerespectarea dispozițiilor contractuale ne îndrituiește să facem acest lucru. L-am mai făcut și nu vom tolera niciun fel de întârziere. Probabil și din acest motiv mai sunt unii constructori care comentează în spațiul public, pe rețele de socializare. Dar apărăm interesul public al târgovișteanului.

Îi asigur pe toți iubitorii de sport din municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița că depunem toate eforturile pentru a realiza acest proiect. Va fi un stadion construit în timp record în România.

S-a discutat despre tribuna veche, că ar fi nu știu ce probleme. Undeva la jumătatea lunii octombrie a fost realizată o nouă expertiză tehnică, pentru că, inițial, expertiza care a stat la baza proiectului, neputându-se face sondaje, neputându-se intra, efectiv, la lucrări, nu a putut surprinde toate detaliile de care trebuie ținut cont la consolidare. Expertiza tehnică a fost realizată de un reputat expert, expert UNESCO, Doctor Honoris Causa al Universității de Construcții din București. Spun aceste lucruri foarte clar, pentru a înlătura anumite indicii că ar fi probleme acolo. NU, nu s-au dat măsuri de dărâmare a tribunei, ci sunt măsuri de consolidare. Foarte repede se vor relua lucrările și la cealaltă tribună, cred că în luna ianuarie.

Eu lucrez cu documente, cu date obiective, pentru a evita asemenea discuții. Se încearcă crearea unei confuzii în spațiul public. De-acum încolo vom ieși mult mai des și vom explica foarte clar ce se ascunde în spatele unor accese de ipocrizie pe care le au unii în acest oraș și cărora nu le convine că se lucrează, că se face.

Alte informații:

  • Stadionul va fi încadrat în cel mai ridicat grad de securitate la seism, pentru o astfel de construcție.
  • Valoarea contractului de execuție nu s-a modificat.
  • Astfel de rezilieri sunt uzuale atunci când lucrurile nu merg conform graficului, cu atât mai mult în zona de asistență tehnică. Piața „Mihai Viteazul” de la Casa Sindicatelor nu ar fi fost realizată atât de repede, dacă nu se lua măsura rezilierii primului contract (de execuție, chiar).

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.