Cosmin Bozieru: Comercianții din Piața 1 Mai sunt obligați să plătească facturile din perioada pandemiei / răspunsul Primăriei

Cosmin Bozieru (stânga) Cristian Stan (dreapta)

Candidatul PRO ROMÂNIA pentru Primăria Târgoviște, Cosmin Bozieru, aduce în spațiul public o problemă pe care a cunoscut-o în timpul întâlnirilor cu oamenii, în oraș: obligația comercianților din Piața 1 Mai de a plăti chiriile aferente perioadei de pandemie în care au avut magazinele închise.

Cosmin Bozieru:

Târgoviștenii ne primesc bine și ne prezintă problemele cu care se confruntă sub guvernarea locală PSD. O situație deosebită am întâlnit-o în Piața 1 Mai, unde mai mulți comercianți au ținut să ne semnaleze modul în care sunt tratați de către Primăria Târgoviște.

Ce s-a întâmplat, de fapt? În perioada stării de urgență, așa cum era și normal, Primăria nu a emis facturi către comercianții care au spații închiriate în Piața 1 Mai. Oamenii și-au închis magazinele timp de 3 luni și au crezut că vor găsi înțelegere la Primărie pentru plata chiriei aferente perioadei.

Dar nu s-a întâmplat așa. Cu un dispreț total față de oamenii aceia care, deja, au suferit din cauza pandemiei care le-a închis afacerile, Primăria a emis facturile din perioada stării de urgență. Este inadmisibil să-ți bați joc de târgoviștenii care au afaceri mici în acest mod. Nimeni nu le explică de ce sunt obligați să plătească pentru perioada în care au fost obligați să-și închidă afacerile. Sunt sume cuprinse între 4.000 și 15.000 lei. Cei care au refuzat, pe bună dreptate, să semneze, au fost amenințați cu evacuarea. Știam că există o ură de neînțeles în conducerea Primăriei față de acești mici întreprinzători, dar acum s-a ajuns prea departe. Oamenii sunt disperați.

Răspunsul Primăriei a venit prin vocea edilului Cristian Stan:

Nu i-am taxat noi pe comercianți. Noi am încercat să le oferim niște facilități în perioada pandemiei. Onor Guvernul nu a vrut și a spus că poate fi exclusiv amânată plata, dar cetățenii nu pot fi scutiți. Este o prevedere legală, care ne pune în imposibilitatea de a acorda facilitățile pe care doream să le acordăm celor din piață. E o chestiune absolut normală.

Eu sunt uimit de vocația pe care și-o descoperă candidatul PRO ROMÂNIA la Primăria Târgoviște. În locul domniei-sale, mi-ar fi rușine să mai ies în fața târgoviștenilor, să mai și candidez la funcția de primar, având în vedere faptele din trecutul domniei-sale, pe care le voi prezenta amplu, cu documente.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.