Cotinescu (PNL Târgoviște), planul iminentei preluări a puterii: Fără guvern tehnocrat / audit și reformarea ministerelor!

Președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre pașii pe care PNL îi va face după succesul moțiunii de cenzură al cărei inițiator a fost. Cotinescu anunță câteva principii de căpătâi (fără guvern tehnocrat, fără tăieri de pensii și salarii, audit la instituții), asumându-și riscul ca PNL să devină țintă, asumându-și o guvernare dificilă (PNL poate dispune de o majoritate extrem de colorată și, deci, instabilă în Parlament) și aruncând o săgeată către partidele care nu-și asumă actul guvernării (vizată este, în principal, USR):

Singurul drum în momentul de față este către guvernare. (…) Nu este cel mai favorabil moment, dar trebuie să reinstaurăm, noi, Partidul Național Liberal, partidele de opoziție, un guvern în care meritocrația și calitatea să fie primordiale. Nu vom tăia pensii și salarii, în ultima săptămână președintele și liderul PNL au repetat asta de foarte multe ori, nu se va atinge nimeni de oamenii care lucrează în aparatul de stat. 

Va urma, într-adevăr, un audit, va urma o reformare a ministerelor. Este nevoie, România are o administrație mult prea stufoasă.

Nu vom merge către un guvern tehnocrat, am mai avut această experiență și, știți bine, poporul nu a fost deloc mulțumit cu acea variantă.

Dorim alegeri anticipate, dar, datorită Constituției României, alegerile anticipate pot fi luate în considerare doar după alegerile prezidențiale. Mai avem de așteptat.

Suntem singura formațiune care, în momentul de față, își asumă guvernarea. Alți parteneri care ne-au ajutat la moțiunea de cenzură vor să rămână pe margine. Nu este cel mai corect față de poporul român, nu este cel mai corect să nu-ți asumi atunci când trebuie, dar asta e situația, vom merge singuri în acest demers.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.