Cum se vor închiria locurile de parcare în Târgoviște? Ce documente sunt necesare și cât va costa

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a oferit detalii cu privire la procedura de alocare a locurilor de parcare din oraș, începând cu 1 ianuarie 2022. La acest moment, se află în desfășurare lucrările de trasare a tuturor parcărilor reabilitate și modernizate din cartiere, iar târgoviștenii trebuie să depună cereri până la 15 noiembrie.

Cristian Stan:

Până pe 15 noiembrie, târgoviștenii pot depune cereri în vederea atribuirii unor locuri de parcare, având în vedere că, în acest moment, și pe zona PID-urilor s-a ieșit din zona de incidență a proiectului european, astfel încât pot fi închiriate și acele locuri de parcare.

Ceea ce vreau să precizez este că în primă fază va fi atribuit un loc de parcare de apartament. Vom vedea după ce vom face această atribuire, potrivit regulamentului pe care l-am aprobat în Consiliul Local, care va fi și situația. Intenția noastră nu este de a crea dispute la nivelul cartierelor. Dacă vor fi foarte multe cereri și nu vom putea să asigurăm măcar această componentă, atunci vom alege ca locurile de parcare să fie în continuare la liber, nu vor mai fi închiriate.

Avem foarte multe solicitări, vor fi zone în Târgoviște unde cu siguranță vom avea locuri de parcare suficiente, dar vor fi și zone unde lucrul acesta nu se va putea întâmpla și atunci sper să nu ajungem la situații de licitații. Aceasta este singura soluție legală în momentul în care sunt mai multe solicitări pe un singur loc de parcare. Probabil că până la momentul în care va începe atribuirea (închirierea va fi valabilă de la 1 ianuarie 2022), vom avea aproximativ 16.000 de locuri de parcare, cel puțin, marcate în municipiul Târgoviște, pe zona parcărilor de reședință, care vor putea să fie închiriate.

Pentru a aplica pentru un loc de parcare, trebuie depusa în copie dovada domiciliului sau a proprietății în zona respectivă, plus copie după certificatul de înmatriculare și, bineînțeles, să nu aibă taxe și impozite restante, dar acest lucru îl vom verifica noi. Acestea sunt persoanele care vor avea prioritate, persoanele domiciliate în raza teritorială respectivă și care au autoturisme. Costurile vor fi modice, undeva la 133 de lei pe an pentru un loc de parcare nesupravegheat video și dublu pentru locurile supravegheate video.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Vasile Anton says:

    La blocurile c4,c9,c5,c6 M12 camine trebue facut cerere?

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.