Dâmbovița: Eveniment impresionant de prezentare a flotei de utilaje pentru colectarea și transportul deșeurilor în următorii ani


S-a întâmplat astăzi, la sediul Complexului Turistic de Natație din Târgoviște, evenimentul de lansare și prezentare a infrastructurii noului contract privind colectarea și transportul deșeurilor menajere și reciclabile din județ. Contractul a fost semnat la jumătatea anului trecut și va însemna o transformare radicală a activității. Practic, toată flota de 120 de utilaje a fost adusă și prezentată în curtea Complexului, în cadrul unui eveniment la care au luat parte toți actorii politici, administrativi și de bussines ai județului.

Discursurile le-au aparținut președintelui CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan și președintelui firmei operatoare, Supercom SA – Ionel Ciuclea.

O surpriză a fost apariția actorului Dan Puric, invitat special.

Câteva repere ale noului contract:

Vor fi distribuite, gratuit:

  • 156.227 pubele;
  • 5.241 containere;
  • recipienți metalici;
  • saci rezistenți.

De asemenea, se vor folosi peste 120 de utilaje pentru asigurarea colectării selective a deșeurilor și transportul separat al acestora, dotate cu sisteme de monitorizare și cântărire.

Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban și rural, zona de blocuri, să fie dotate cu recipienți pe culori:

  • galben, pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal;
  • albastru, pentru deșeurile de hârtie.
  • sticla se va precolecta în recipienți de tip clopot.
  • în eurocontainerele negre, se vor depozita deșeurile menajere, fracția umedă.

Pentru zona de case, atât în mediul urban, cât și în cel rural, fiecare gospodărie va primi:

  • o pubelă de 120 l pentru deșeurile din plastic/metal;
  • câte un sac de 120 l pentru hârtie/carton.

Deșeurile reciclabile vor fi preluate, individual, din poartă în poartă, cu o frecvență de colectare de două ori pe lună. Restul deșeurilor vor fi ridicate în zona de blocuri, mediul urban, zilnic, iar în mediul rural, o dată pe săptămână.


Există și o campanie de conștientizare a populației pentru colectarea selectivă a deșeurilor, organizată de Consiliul Județean Dâmbovița, Consiliile Locale și firma Supercom. Informații privind modul de colectare/selectare, un ghid complet se găsesc pe site-ul PrietenCuNatura.ro

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.