Dâmbovița: Întâlnire de lucru primari – MADR despre noul PNDR 2014 – 2020. Când se deschid primele sesiuni de depunere

george turtoi cjd (1)

S-a întâmplat astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, o întâlnire de lucru a primarilor și reprezentanților de GAL-uri din județ cu secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, George Turtoi, și directorul adjunct al AM PNDR, Romulus Duică. Au avut inițiativa acestei discuții președintele CJD, Adrian Țuițuianu, și deputatul Georgică Dumitru.

În cadrul dezbaterii, s-au prezentat liniile generale ale noului Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, s-a vorbit despre modalitatea de depunere și selecție a proiectelor, despre funcționarea și organizarea Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) în vederea noului ciclu de finanțare, despre problemele existente în implementarea unor proiecte derulate sub acoperișul MADR.

George Turtoi:

Am ținut să fiu azi, și chiar îi mulțumesc domnului președinte și domnului deputat aici pentru că ne dă ocazia să vă prezentăm câteva lucruri și să avem un dialog, de fapt, că de prezentări s-a cam săturat lumea, mai mult contează dialogul, despre ce va urma. Noi, cât de curând, vom lansa sesiunea pentru beneficiarii publici pentru a depune proiecte pentru infrastructura de bază și infrastructura agricolă în cadrul PNDR 2014 – 2020. Stadiul actual al programului este foarte avansat.

Noi, la final de săptămână, o să trimitem spre Comisia Europeană versiunea consolidată, cu toate observațiile și toate negocierile cuprinse. Asta înseamnă că putem să deschidem sesiuni de depunere și să lansăm apelurile de selecție. Vom deschide chiar pe 25 martie primele 4 sesiuni, pot să spun: o sesiune pentru investiții în ferme, o sesiune pentru tinerii fermieri, o sesiune care va fi împreună cu cererea unică pe suprafață pentru măsurile de agro-mediu și agricultură ecologică și o sesiune pentru sprijinul pregătitor pentru GAL-uri.

Pentru fosta Măsură 322 cum o știți dumneavoastră, adică investiții în infrastructura de bază la scară mică, sesiunea estimăm s-o lansăm undeva în aprilie – mai, cât de curând posibil. Dumneavoastră vă puteți apuca de treabă și de proiecte, pentru că lucrurile sunt oarecum cunoscute și le știți deja dacă ați urmărit site-ul Ministerului.

Noul PNDR 2014 — 2020 are alocată o sumă totală de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite României, iar 1,347 miliarde de euro contribuția națională.

Onoare muncii!

george turtoi cjd (2)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.