Daniel Blaga (USR), despre comasare: Vine nota de plată după guvernare / PSD vrea susținerea PNL la prezidențiale

Deputatul Daniel Blaga, președinte USR Dâmbovița, crede că decizia comasării alegerilor, înaintată de PNL și (aproape) acceptată de PSD, precum mesajele celor două partide din jurul acestui demers reprezintă o bătaie de joc asupra democrației. În opinia sa, liberalii vor să scape de nota de plată a „umblatului” la guvernare cu PSD, folosindu-se de rețeaua de primari, iar social-democrații au, la rândul lor, mize foarte mari: să dea Președintele țării și să păstreze alianța cu „acest PNL”.

Daniel Blaga:

Eu văd că această idee a comasării alegerilor, mai ales a celor locale cu europarlamentare, vine din partea PNL. Cumva, din câte înțeleg eu, PNL vrea să fugă de responsabilitatea acestei guvernări. Au umblat cu PSD, au guvernat împreună, au crescut prețuri, au crescut taxe, puterea de cumpărare a noastră o simțim cu toții că scade zi de zi, iar acum vin alegerile, vine nota de plată. Iar ei încearcă să scape de această notă de plată. Una dintre soluțiile avansate este aceasta: hai să comasăm, primarii noștri vor trage, confuzăm electoratul.

Și PSD are un interes aici. Din câte văd eu, încearcă să-și maximizeze șansele. Până la urmă, dorința PSD-ului este de a ajunge să pună Președintele, să aibă un candidat susținut de ambele tabere. La momentul ăsta, din câte înțeleg eu jocurile acestea politice, ei văd o șansă foarte bună de a da Președintele. (…) Pe de altă parte, na, PSD-ului îi convine să aibă acest PNL drept cățeluș.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.