DE NERATAT: Ultimul interviu al lui Mitică Popescu – în „Avangarda” lui Ionuț Vulpescu

Dat fiind momentul pierderii, la început de an, a marelui actor Mitică Popescu, interviul programat pentru ziua de duminică este unul de colecție. Face parte din „Avangarda” – seria de dialoguri neconvenționale deschisă de fostul ministru al Culturii, deputatul de Dâmbovița, Ionuț Vulpescu, ajunsă la sezonul al III-lea și ni-l oferă, ca un dar extraordinar, pe Mitică Popescu în ultimul său interviu pământesc. Acesta va putea fi urmărit pe canalul de youtube: https://www.youtube.com/@ionutvulpescupodcast

Fragment:

  

Ionuț Vulpescu:

Ne-am văzut înainte de sărbători, când am filmat episodul cu care voi relua în acest an podcastul Avangarda. A fost un privilegiu, mai ales că Mitică Popescu, de ani buni, refuza să mai acorde interviuri. Îi datorez lui Dinu Săraru această întâlnire devenită, în felul ei, o avangardă.
.
Nu am știut atunci că avea să fie ultimul interviu al lui Mitică Popescu. Ultimul din cele foarte puține pe care le-a acordat de-a lungul unei cariere impresionante. Ne-am întâlnit la bicicletele din Herăstrău, de unde l-am luat cu mașina și am făcut o plimbare până la studio, vorbind despre timp, teatru, cinematografie și fotbal, adică despre cele patru pasiuni cardinale pe care le avea și de care nu s-a dezis niciodată. Era genuin bucuros că se împliniseră 23 de ani de D’ale lui Mitică, și mai lipsea puțin până când un sfert de veac avea să fie serbat pe ecranele televiziunii publice. Astăzi însă a venit ziua în care Împăratul din „Lumini și Umbre” ne-a lăsat ai tuturor și ai nimănui, așa cum el însuși simțea că sunt, în felul lor, marii actori, atunci când sala tace și publicul pleacă. Adrian Păunescu avea dreptate: Mitică Popescu a transformat prin talentul său un nume comun într-un destin de mare noblețe. Din profundă admirație pentru omul, actorul și microbistul Mitică Popescu, duminică, la prânz, voi difuza interviul nostru împreună, lung cât două acte ale unei piese de teatru sau puțin mai scurt decât un meci. Dumnezeul să îl odihnească!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.