Deputatul Ionuț Săvoiu, demers pentru reluarea proiectului de reabilitare și modernizare a stației de cale ferată Târgoviște!

ionut savoiu

La începutul acestei săptămâni, deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, s-a adresat ministrului Transporturilor, Dan Șova, cu privire la determinarea unor soluții pentru finanțarea proiectului de reabilitare și modernizare a stației de cale ferată Târgoviște.

Ideea pornește din anul 2007, atunci când cinci stații de cale ferată din țară au fost selectate într-un program intitulat „Consolidarea procesului de restructurare a  Cǎilor Ferate Române – Asistenţǎ tehnicǎ pentru reabilitarea staţiilor de cale feratǎ”. E vorba Târgoviște, Baia Mare, Satu Mare, Miercurea Ciuc, Târgu Jiu. Proiectul era unul generos și prevedea lucrări de modernizare a spațiilor destinate călătorilor, crearea de pasaje subterane de acces la peroanele centrale, acoperirea peroanelor, dotarea peroanelor cu sisteme informatice de afisaj si eliberare tichete, supraveghere video, dar și renovări exterioare sau  înlocuiri ale instalaţiilor electrice, a termoventilaţiei, instalaţiilor sanitare şi a tâmplărie, etc.

Din păcate, ideea s-a blocat în anul 2011. Ea este reluată acum de Ionuț Săvoiu, care solicită răspunsuri privind reluarea eforturilor, identificarea și obținerea finanțării și, în fine, realizarea obiectivului.

Pentru expunerea completă a subiectului, citiți AICI întrebarea adresată ministrului Dan Șova.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.