Deputatul Ionuț Săvoiu – demersuri pentru rezolvarea problemei lipsei semnalului telefonic în unele zone din județ

ionut-savoiu-semnal-telefonic

Membru al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, Ionuț Săvoiu a evidențiat recent un subiect care, dincolo de aparența ușor superficială, conține o problemă reală: lipsa semnalului telefonic în anumite zone din județul Dâmbovița. În mod concret, două au fost punctele indicate de parlamentar:  (I) anumite porțiuni de pe traseul DN 71 Târgoviște – București și (II) zona de nord a județului – Vișinești, Urseiu. Pe această a doua zonă se adaugă și argumentul potențialului valoros de dezvoltare agro-turistică pentru investitori cu talent, pe care, însă, nu-i poți lipsi de o facilitate esențială cum e convorbirea telefonică.

Am sesizat, în drum spre București, că, pe Drumul Național (DN) 71, care leagă Târgoviștea de Capitală, de multe ori pică semnalul telefonic. Consider că este inacceptabil. Situația este moștenită de mai bine de 10 ani, după părerea mea. Nimeni nu a reușit să facă nimic din punct de vedere administrativ sau juridic. Poate că nu pare important, dar eu zic că este un fapt ce deranjează pe mulți cetățeni care se află în trafic și se îndreaptă către București.

Mai avem o zonă în județ, în nordul județului, unde avem câteva localități care nu au semnal telefonic. E vorba de Vișinești și Urseiu.

Ca membru al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, m-am adresat domnului Marius Cătălin Marinescu, președintele ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) în cursul anului trecut. (…) A confirmat că există căderi de semnal și că nu există semnal în zona de munte. Din păcate, ne-a spus că, la momentul când rețeaua de telefonie a fost contractată, standardele au fost un pic mai jos și toți operatorii au îndeplinit condițiile pe care le-au impus în primul contract.

Cum ar veni adică, ANCOM, insituție care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, a verificat problema, a confirmat-o și a ridicat din umeri a neputință.

Mai departe, Săvoiu s-a adresat direct operatorilor de telefonie, solicitându-le sprijin în chestiune. După analize/teste, i s-a răspuns de către un singur operator cu referire la ambele zone de dificultate, DN 71 și Vișinești, și, partea cea mai bună, cu angajamente de viitor pentru densificarea rețelelor cu site nou sau colocări.

Deocamdată, atât. Așteptăm informații noi pe subiect. Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Pot sa intreb si eu:ce inseamna lozinca „onoare muncii”?? Pai dvs onorati munca sau coruptia??Daca aveti semnal,imi veti raspunde…

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.