Deputatul Ionuț Săvoiu, despre succesul desemnării comisarului european și sabotajul lui „Păcală și Tândală”

ionut savoiu

Corina Crețu a fost nominalizată în calitate de comisar european pentru Politici Regionale. Desemnarea vine după o telenovelă internă legată de portofoliul pe care îl va primi România, laolaltă cu demersul co-președinților ACL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, care au contestat nominalizarea printr-o scrisoare adresată președinților Comisiei Europene și PPE. „Problema” a fost închisă ieri, odată cu anunțarea echipei lui Jean-Claude Juncker.

Pe subiect, reacționează astăzi și deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Săvoiu. Acesta critică gestul celor pe care îi numește, asemenea lui Victor Ponta, „Păcală și Tândală” (aka Iohannis și Blaga) și apreciază succesul desemnării Corinei Crețu în fruntea unuia dintre cele mai importante portofolii ale Comisiei Europene:

În sfârșit, s-a adeverit că Păcală și Tândală mai rău strică. Dar oricâte eforturi ar face ei, nu reușesc să saboteze și să încurce România în parcursul ei european. Corina Crețu este un europarlamentar cu activitate bogată în Parlamentul European. (…) Comisariatul Regio, care este unul dintre cele mai importante din Comisia Europeană, care gestionează aproape o treime din bugetul Uniunii, și vorbesc aici de 352 miliarde euro. e un comisariat care poate să sprijine România în dezvoltare economică și eliminarea disparităților la nivel regional, prin programe sau idei legate de programele în curs de dezvoltare, mai adaptate specificului românesc. Pentru că, trebuie să recunoaștem, poate că ce gândim că e bine în Bazinul Ruhrului sau pe Coasta Mediteranei să nu se potrivească la noi, la Odobești. Și atunci, poate că oameni care vin din regiunea noastră, din zona Balcanilor, din Europa Centrală și de Est, pot avea un punct de vedere care să vină cu programe adaptate situației de la fața locului.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.