DEZASTRU: Imagini greu de privit de la Spitalul Găești

Mai multe fotografii din curtea Spitalului Orășenesc Găești descriu un dezastru greu de digerat din punct de vedere al administrării unității. Deși vin din partea unui candidat la Primărie – Alexandru Iorga (PSD), imaginile sunt incontestabile când vorbim de o minimă gospodărire internă:

 


Alexandru Iorga:

Spitalul Orășenesc Găești este exemplul cel mai clar al eșecului actualei administrații locale, al managementului defectuos și al indolenței și iresponsabilității duse la extrem. Un spațiu care ar trebui să ne ofere încrederea într-un act medical performant arată mai degrabă a dezastru planificat. Atmosfera pe care aceste imagini o relevă nu poate decât să ne inspire frică, în loc să ne ofere încredere în calitatea actului medical. Vă invit să pășiți alături de mine doar prin curtea Spitalului, pentru a vă convinge despre ceea ce spun.

Prezentat ca un mare succes, cu proiecte de milioane de euro implementate, Spitalul nu oferă, de fapt, decât un acces foarte limitat la serviciile de sănătate. Secția de Pediatrie a fost închisă două săptămâni, lăsând copiii – cea mai vulnerabilă categorie de pacienți – fără asistență medicală. Pentru aparatura foarte scumpă achiziționată nu există avize și autorizații, iar găeștenii nu beneficiază de absolut nicio investigație modernă. Managerul numit și susținut de primarul Grigore Gheorghe a creat doar haos, iar în spital se lucrează în stres și mult sub standardele pe care pacienții le merită.

Spitalul Găești are nevoie de un management responsabil, care să atragă specialiști în sănătate si care sa le redea pacienților încrederea în sistemul sanitar. Sunt necesare proceduri de lucru care să salveze vieți, iar banii cheltuiți să se întoarcă în servicii reale oferite oamenilor, nu în campanii de imagine sterile.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.