Directorii școlilor din Dâmbovița s-au întâlnit cu autoritățile județene și locale. Subiectele abordate

intalnre isj (5)

S-a întâmplat zilele trecute, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, o întâlnire cu public numeros. La catedră au stat președintele CJD – Adrian Țuțuianu, viceprimarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan, senatorul Leonardo Badea, inspectorul școlar general – Luminița Preda și adjunctul Ovidiu Băsceanu. Sala a fost ocupată de directorii și directorii adjuncți ai unităților școlare din județ, invitați de autorități la o discuție aplicată pe subiecte de interes în domeniu. Le enumeră președintele CJD, Adrian Țuțuianu:

  • Finanțarea lucrărilor aflate în diverse stadii de execuție sau lucrări noi de reabilitare și modernizare a infrastructurii școlare prin Programul Operațional Regional, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, prin Grupurile de Acțiune Locală și pe OUG 28/2013, care are, recent deschisă o sesiune care se aplică și școlilor.
  • Microbuzele școlare. Am avut surpriza să constat că mai sunt cel puțin 5 solicitări, în afara celor transmise, deja, MDRAP.
  • Planurile de școlarizare pentru anii următori. Le-am spus foarte tranșant directorilor și directorilor adjuncți că noi nu putem face școală doar după cum au interes profesorii sau, în funcție de ce profesori avem, să căutăm o soluți ca să aibă toată lumea ore, ci trebuie să facem școală adaptată la ceea ce vrea piața forței de muncă. Și am discutat despre consolidarea învățământului profesional, a învățământului dual (cu elemente care țin de practica în societăți comerciale de profil) și despre liceele tehnologice. Astăzi, pe piața muncii, nu găsim școli adecvate pentru croitorie, pentru textile, pentru partea de mecanică, agricultură. Nu avem nicio școală în județ, de exemplu, pentru meserii specifice exploatărilor petroliere. Nu avem nicio școală în județ pe chestiuni care țin de activitatea sanitar-veterinară. Nu avem nicio școală în județ care să pregătească toate meseriile specifice industriei de construcții. Și toate lucrurile astea trebuie să le corectăm prin planurile de școlarizare.
  • Am stabilit că vom avea, în 2-3 săptămâni, o întâlnire cu conducerile mai multor agenți economici importanți din județ (ex: Arctic, Nimet, Cromsteel, Otelinox) pentru a vedea ce meserii sunt necesare și în ce măsură mediul privat vine în sprijinul liceelor tehnologice și școlilor profesionale și cu finanțare, dar mai ales cu practica pentru elevi și dotarea atelierelor școlare.
  • Derularea programului de lapte și corn în județ. Am avut semnale că, săptămâna trecută, în mai multe unități școlare din județ produsele nu au fost corespunzătoare calitativ. Am discutat și despre finanțarea acestui obiectiv și stadiul derulării procedurilor de achiziție publică.
  • Colaborarea pentru a popula taberele școlare din județ cu copii, în vacanțe.
  • Cele 2 proiecte începute anul acesta, „Vacanță la muzeu” și „Vacanță la bibliotecă”. Îmi doresc ca, în 3 luni de vacanță, să avem 13-14 serii a câte 5 zile, pe grupe de câte 30-35 de copii.

Onoare muncii!

intalnre isj (1) intalnre isj (4)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.