DNA, comunicat oficial: Florin Popescu a cerut unei firme, în 2012, zeci de tone de pui ca să-i împartă în campania electorală

florin-popescu-dna

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul POPESCU FLORIN AURELIAN, la data faptelor președinte al organizației Dâmbovița al unui partid politic, în prezent deputat, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000 și anume folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale se menționează că există probe care susțin următoarea stare de fapt:

În anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetățenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.

Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea omului de afaceri. Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.

Inculpatului Popescu Florin Aurelian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Biroul de informare și relații publice

comentarii

5 Comentarii

1. Pingback: Baronul puilor și puicuțelor!

2. Pingback: Adrian Țuțuianu, primele declarații pe marginea dosarului penal al lui Florin Popescu

3. Pingback: Camera Deputaților: lipsă de cvorum pentru votul în cazul Florin Popescu!

4. Pingback: A doua amânare consecutivă: lipsă de cvorum la Camera Deputaților în cazul Florin Popescu!

5. Pingback: Florin Popescu, salvat de colegii deputați: 224 de voturi împotriva cererii procurorilor!

Scrie un raspuns

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.