Expediție târgovișteană pe „acoperișul lumii”, în Munții Pamir!

13695076_1297438276940523_548572976_n

Se va întâmpla în următoarele 3 săptămâni o nouă aventură a târgovișteanului Geo Badea, în încercarea de a duce steagul municipiului pe marile vârfuri ale lumii. De data asta, expediția în care va pleca acesta, alături de un coleg din București, vizează Vârful Comunism din Munții Pamir, un colos de 7.495 m, cel mai înalt din fosta URSS.

Pamir se află la intersecţia dintre lanţurile montane Karakorum, Himalaya, Tian-Shan, KunLun şi Hindu Kush şi reprezintă unul dintre cele mai înalte lanţuri montane din lume. Termenul „Pamir” provine din limba persană, din pay-I-mehr, care s-ar traduce prin sintagma „acoperişul lumii”.

Astăzi a avut loc o conferință de presă dedicată expediției, prezenți fiind primarul Cristian Stan și viceprimarii Carmen Holban și Cosmin Bozieru. De altfel, Primăria Târgoviște, prin programul de finanțări nerambursabile, sprijină acest proiect cu suma de 15.000 lei

Geo Badea: Mâine dimineață vom zbura spre Dușanbe, capitala Tadjikistanului, de unde vom merge într-o zonă situată la poalele munților Pamir, un sat de unde vom zbura cu elicopterul până la altitudinea de 4.300 m, unde se află tabăra de bază. (…) Expediția durează 3 săptămâni și sperăm să fie încununată de succes, undeva la începutul lunii august.

Primarul Cristian Stan le-a urat succes temerarilor, dorindu-le să se întoarcă cu bine și, peste 3 săptămâni, să se bucure împreună de un succes al expediției.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.