Finanțare europeană de peste 7 milioane lei pentru construirea unui nou parc în Târgoviște

Proiectul „Amenajare Parc Public de Agrement si Loisir UM Gara” a intrat in faza de executie, iar pe o suprafata de 16.481 mp, situata pe locatia fostei UM Gara, in vecinatatea noului mall, se va construi un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.

Cristian Stan, primarul municipiului:

Spatiul verde presupune zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Va exista si un sistem automat de irigatii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare.

Vor fi amplasate cismele si toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.

Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de executie maxima este de 12 luni, iar sursa de finantare a lucrarilor amintite este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 4, Prioritatea de Investitii 4.2, “Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului”.
🏗🏗🏗 Tot in zona, in paralel cu edificarea noului Complex Comercial (mall) au inceput si lucrarile de asfaltare a drumului de legatura dintre Bulevardul Regele Carol I si strada Petru Cercel, investitie realizata de catre Consiliul Judetean Dambovita.

Toate aceste obiective de investitii contureaza deja cea mai importanta etapa de dezvoltare urbanistica a municipiului Targoviste din ultimii 30 de ani.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.